avinžirnių karis ir indiška duonelė
Žinot, kaip būna, kai ką nors gamini su mintim greičiau greičiau, nėr čia kada prie puodų stovėt, bet principai neleidžia nusileist kokybei? Tai štai, šitam avinžirnių ir špinatų karyje ir indiškoj duonelėj (tai yra visiškas londonietiško naano analogas; tie papločiai man iki šiol sapnuojas) tos kokybės su kaupu. O turint minty, kad laiko sąnaudos išvis kosminės, suprask, greičiau nebūna, ar gali būt geriau?
Kariui pagamint užtruksit 15 min., duonelei – dar tiek pat; kita vertus, jos gaminimu drąsiai galima užsiimt kariui dar burbuliuojant.
Tobula, aš jums sakau. Ingredientų minimaliai, o skonių! Paskutinį duonelės kąsnį pasilikit kario padažui sudažyt – kad nesakytumėt, jog neperspėjau.
R E C E P T A I
AVINŽIRNIŲ IR ŠPINATŲ KARIS + INDIŠKA DUONELĖ
kariui:
aliejaus kepti
1 svogūnas
2 česnakų skiltelės
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštelis kario
žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių
400 g konservuotų avinžirnių
1 skardinė kokosų pieno
dosni sauja špinatų
1 šaukštas citrinų sulčių
duonelei:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė graikiško jogurto (tinka bet koks riebesnis)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Puode storu dugnu (man patinka špižinis) įkaitink šaukštą aliejaus. Sudėk riekelėmis pjaustytą svogūną ir smulkintus česnakus. Ant vidutinės ugnies pakepink 5 min. Sudėk prieskonius, išmaišyk ir pakepink dar minutę, kol pakvips namai.
Sudėk avinžirnius, supilk pieną. Pavirk 10 min. Baigdamas virti, sudėk špinatus (jei lapai dideli, pasmulkink), supilk sultis. Išmaišyk, pakaitink minutę, nukaisk.
Duonelei visus ingredientus sumaišyk. Išminkyk tešlą. Ji lips prie rankų, bet tai ok.
Įkaitink keptuvę, geriau storadugnę.
Tešlą padalink į 4 dalis. Kiekvieną iškočiok ant miltais gausiau pabarstyto stalo. Duonelės skersmenį derink pagal keptuvę.
Dėk į keptuvę ir kepk po 2-3 min. iš abiejų pusių.
Aš mėgstu ištirpint sviestą su česnaku ir druska ir dar karštas duoneles aptept.
duonelė iš tasty.com
Aiste, aure – džiaugiuosi labai!!!
nuostabus karis! nuo tada, kai įkeltas receptas, gaminau ~25 k. n u o s t a b u! Į karį dedu vištienos krūtinėlės mėsėdžiams, o duonelę kepu skirtingą: su dž. pomidorais; kmynais; čili pipirais, daug čili bei žinoma česnakais :) žiauriai skanu. drąsiai sakau – mano šių metų kulinarinis atradimas. tik nežinau, kas labiau: duona ar karis ;) ačiū!
Mmmm, super sriubytė, labai paprasta, bet skani! O kas svarbiausia, nereikia daug pastangų įdėt, kad pasigamintum. Tikrai geras variantas kai norisi kažko greitai ir skaniai 😊