žalia grikių ir avokadų košė
Ar esat ragavę žalių, neskrudintų grikių, košės? Gali būti, jog net nežinojote, kad tokių kruopų apskritai būna pirkti. Grikiuose gausu B grupės vitaminų, folio rūgšties, avokadas – puikus sveikųjų riebalų šaltinis, o kakavos pupelės suteikia energijos. Jokio cukraus ir gyvulinių riebalų. Net ir prie viryklės stovėt neprireiks.
Tiesiog detoks-košė. Superkošė!
2 porcijos
120 g nekepintų grikių
1 avokadas
1 bananas
4 minkštos datulės
2 šaukštai citrinų sulčių (arba pagal skonį)
patiekti:
šilauogių ir aviečių
termiškai neapdorotų kakavos pupelių
Kruopas užpilkite vandeniu ir palikite pernakt. Perkoškite.
Į maisto smulkintuvą sudėkite visus košei paruošti skirtus ingredientus ir sutrinkite. Jei reikia, įpilkite vandens.
Patiekite su uogomis, pabarstykite smulkintomis kakavos pupelėmis.
kiekviena info gali būti naudinga :)
ačiū!
nežinau, ar sakyti, ar čia kažkokia perteklinė neprašyta informacija, bet grikius pamerkus penkiolikai minučių, o po to nupylus ir per naktį palikus drėgnus, jie sudygtų ir taptų naudingesni.