saulėje džiovintų pomidorų tapenade
Įkaitusi kovo pabaigos popietė Londone. Maisto turgus – gausus, šurmuliuojantis, turbūt labiausiai posh iš visų, esančių mieste. Šviežutėlė, rozmarinų adatėlėmis nusagstyta naminė duona – tiesiai iš kepėjo rankų; kelios tapenade rūšys ir – būtinai – gabalėlis pyrago desertui.
Toliau – žydintis parkas, veidas į saulę, duonos kąsneliai – į alyvuogių ir pomidorų užtepus. Mažos akimirkos, kai skinamos skanios dienos.
300 ml užtepo
200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
50 g žalių alyvuogių be kauliukų
80 g juodų alyvuogių be kauliukų
1 šaukštas marinuotų kaparėlių
dosni sauja šviežių bazilikų lapelių
1 šaukštas kedrinių pinijų
1 česnako skiltelė
kokybiško alyvuogių aliejaus arba aliejaus, likusio nuo saulėje džiovintų pomidorų
Visas sudedamąsias dalis sudėk į elektrinį maišytuvą ir sutrink iki vientisos masės. Trindamas po truputį pilk alyvuogių aliejų arba aliejų, kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai – jo prireiks tiek, kad užtepas tolygiai išsimaišytų ir nebūtų per sausas.
Patiek su orkaitėje skrudintomis arba šviežiomis šviesios duonos riekelėmis. Labai skanu tiesiog su bagete.
Nesuvalgytą laikyk šaldytuve.