amaretinis vyšnių klafutis
Prancūzai tokį pyragą vadina klafučiu (clafoutis), kiti – tiesiog omletu su vaisiais arba uogomis. Kaip ten bebūtų, šiam paprastam desertui ypatingo skonio suteikia migdolų sausainiai.
Ir, žinoma, vyšnios.
~ amaretinis vyšnių klafutis ~
100 g vyšnių be kauliukų
180 ml pieno
60 g miltų
3 valg. š. cukraus
po žiupsnį malto kardamono ir vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
15 migdolų sausainių amarettini
Įkaitink orkaitę iki 175 laipsnių.
15 cm skersmens negilų kepimo indą sutepk sviestu.
Ant dugno suberk vyšnias. Dubenyje elektriniu plakikliu suplak pieną, miltus, cukrų, prieskonius ir kiaušinius. Įtrupink sausainius.
Plakiniu užpilk vyšnias.
Kepk 40-50 min. Patiek šiltą, pabarstęs cukraus pudra ir smulkintomis pistacijomis.
Arba, dar geriau, su ledais.
P.S. Tradiciškai vyšnių kauliukų išimti nereikia – vyšnios turi išlikti sultingos, negali nuvarvėti nė lašelis sulčių.
Skanaus!