ir vegetarams

vasariškos salotos

Vasarą, kai pomidorai saldūs tarsi apšlakstyti medumi, desertui dažnai renkuosi vien tik juos. O pietums įpjaustau į salotas drauge su kitomis vasariškomis uogomis ir vaisiais, keliais bazilikų lapeliais ir traškios duonos gabalėliais. Pavyksta beveik itališka panzanella, tik lietuviškesnė ir todėl tikresnė.

Nes vasaros pietūs gaivūs, spalvingi ir nepretenzingi.

~ vasariškos salotos ~

2 pomidorai

2 abrikosai arba saldžios slyvos

sauja vyšnių

šviežių bazilikų

1/4 šaukštelio skysto medaus

šlakelis alyvuogių aliejaus

druskos

pipirų

kelios riekės šviežios šviesios duonos

 

Pomidorus supjaustyk griežinėliais.

Abrikosus arba slyvas perpjauk perpus, išimk kauliukus, o vaisius supjaustyk riekelėmis.

Vyšnias perpjauk perpus, išimk kauliukus.

Dalį bazilikų lapelių susmulkink.

Kelias duonos riekeles suplėšyk rankomis ir apkepink keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Medų sumaišyk su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.

Daržoves, uogas ir vaisius sudėk į dubenėlį.

Išdėliok duonos kąsnelius, pašlakstyk užpilu. Puošk likusiais bazilikų lapeliais.

Pasinerk į vasarą.

Save

Save

Pasidalinkite:

Leave a Reply