ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu
Labai gardžios ir pavasariškai paprastos salotos. Jokiais būdais neatsisakyk šviežių mėtų – čia jų gaivumas itin tinka ir puikiai dera su sūria feta, traškiais ridikėliais, aštrokais svogūnų laiškais ir švelniais agurkais.
Dar vienas mielas atradimas – orkaitėje kepta feta, pagardinta žiupsniu čiobrelių, česnaku, apšlakstyta citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Pasistenki sūrio neperkepti – aukštoje temperatūroje jis ima po truputį lydytis, tad kepti pakaks tol, kol viršus ims vos gelsti.
Šių salotų galėčiau suvalgyti už du. Tikrai. O likusias gaivias daržovių sultis, sumišusias su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, sudažyti dar keliomis papildomomis riekėmis šviežutėlio prancūziško batono arba čiabatos.
Tobulas paprastumas.
~ ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu ~
dviems:
ryšelis ridikėlių (15-20 galvučių)
2 agurkai
ryšelis svogūnų laiškų
šviežių plokščialapių petražolių ir mėtų
200 g fetos sūrio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 česnako skiltelė
šlakelis citrinos sulčių
1 valg. š. tyro alyvuogių aliejaus
šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį
Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustyk plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkink.
Daržoves sudėk į dvi gilias lėkštes, įdėk petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišyk.
Fetos sūrį padėk į nedidelę kepimo formą, pabarstyk čiobreliais, užspausk česnako skiltelę, pašlakstyk aliejumi, citrinos sultimis, pabarstyk pipirais.
Iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepk 10-15 minučių, kol sūrio viršus gražiai pagels.
Salotas pašlakstyk trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardink pipirais ir žiupsneliu druskos.
Fetą perpjauk perpus, po gabalėlį uždėk ant salotų ir nedelsdamas patiek.
Skanaus!
Daugiau ridikėlių:
Vištienos salotos su ridikėliais ir apelsinais
Neringa, gaila, neatsakysiu – recepta ruosiau Londone, o feta pirkau is turko :)
Odeta, 180 laipsniu temp. ne ilgiau 10-15 min. Manau, galima po grilium pakisti :)
O man labai įdomu kokią feta sūrį naudojate?:>
Vava aš ir norėjau paklausti kiek ilgai ir kokioje temperatūroje kepi Fetos sūrį…man sunku ją sugaudyti, kad nesugumėtų:)