Ši sriuba yra beveik iš nieko. Daržovės sezoniškos, todėl kainuoja praktiškai centus. Tikrai taip, nes mūsų taupymo akcija įgauna pagreitį.
Medumi paskanintą auksinę morkų sriubą skiriu tiems, kurie mėgsta išgrynintą skonį ir jaukias spalvas; tiems, kuriuos sulijo; paniurusiems ir kamuojamiems rudeninės melancholijos; peršalusiems ir praradusiems polėkį; laimingiems ir ieškantiems laimės; svajotojams ir realistams.
Tereikia pusvalandžio, ir puodelis šiltos sriubos sukurs saulėtą nuotaiką.
~ trinta morkų sriuba su medumi ~
2 šaukštai sviesto
2 porai
800 g morkų
2 šaukšteliai natūralaus medaus
žiupsnelis aitriosios paprikos arba šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 lauro lapas
2 1/2 litro daržovių sultinio
Dideliame moliniame puode ištirpink sviestą.
Sudėk griežinėliais pjaustytus porus ir kelias minutes pakepink, kol ims minkštėti.
Sudėk stambiai supjaustytas morkas, medų, suberk aitriąją papriką arba šviežiai maltus juoduosius pipirus, įmesk lauro lapą ir dar kelias minutes pakepink.
Ant daržovių supilk sultinį.
Užvirk, tuomet ugnį sumažink ir ant lėtos ugnies virk 30 min.
Išimk lauro lapą, daržoves sutrink, supilk atgal į puodą ir, jei reikia, papildomai įberk prieskonių.
Supilstyk į puodukus ir patiek įpylęs grietinėlės ar grietinės. Labai skanu su skrudinta česnakine duona.
Puiki sriuba. Saldoka ir jaukiai sušildanti.
Skanaus!
~ Recipe in English ~
~ honeyed carrot soup ~
2 tablespoons butter
2 leeks
800 g carrots, roughly chopped
2 tablespoons honey
small pinch dried chilli or freshly ground black pepper
1 bay leaf
2 1/2 vegetable stock
soured cream, to serve Melt the butter in a large saucepan over a medium heat. Add the leeks to the pan, then cook for 3 mins until starting to soften. Add the carrots, honey, chilli (if using) and bay leaf, then cook for 2 mins.Pour in the stock, bring to the boil, then simmer for 30 mins. Blend the soup in batches, return to a clean pan, then season to taste. When ready to serve, ladle into mugs. Add a swirl of soured cream and serve with garlic bread. Enjoy!
Šaltinis: BBC Good food magazine