lašiša su saldžiarūgščiu miso padažu ir soba makaronais

No more boring meals.

Taip sau sakau kaskart, pagaminusi šviesmečiais nuo kasdienio meniu nutolusį patiekalą. Atrasti skonius, jų kombinacijas, patirti naujų dalykų yra neįtikėtina žmogui skirta dovana. Kai kartą sūnus paklausė, koks gyvūnas norėčiau būti, ėmiau juoktis, kad jaučiuosi visiškai savame kailyje ir niekuo kitu savęs neįsivaizduoju! Būti katinu, žuvele ar balandžiu? Gal ačiū, kur mano makaronai su lašiša?!

Šis receptas tobulas paprastumu ir iš kasdienybės išspiriančiais skoniais. Jei per daug gąsdinančios egzotikos, vietoj sobos galit naudot paprastus spagečius – išbandyta, veikia. Bet štai miso pirkit gerą. Ne kokį pigų mišinį mažose pakuotėse sriubai! Tas padažiukas lašišai yra nomnomnomnom. Jei tingit ieškot, imkit šitą – pasta tokia skani, kad aš ją beveik tepiau ant duonos ir maišiau, kur netingėjau. Ir prekybcentrių šaldytų daržovių skyriuose paieškokit sojų pupelių edamame – kokios jos puikios, labai; likusias laikykit šaldymo kameroj ir apvirtas skanaukit su pusrytiniais akutės kiaušiniais, tarkim, arba, sumaigytas šakute, pagardintas druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus, kraukit ar pakepintos, česnaku kvepiančios čiabatos riekės.

Ir kas, kad po miso šmiso kitą dieną verdu tiesiog kopūstų sriubą. Kita vertus, tarp tiesiog ir net nėra jau tokia didelė riba, jei į sriubą įmerksi šaukštą pesto, su krapais įbersi kalendrų ar pagardinsi grietinėle, lydytu sūreliu ar ta pačia miso… Taigi, no more boring meals? ;)

R E C E P T A S 

Lašiša su saldžiarūgščiu miso padažu ir soba makaronais

2 porcijos

Gaminti 30 min.

250 g lašišų filė

100 g grikinių makaronų (soba)

1 šaukštelis sezamų aliejaus

100 g sojų pupelių (edamame)

keli ridikėliai

kepintų sezamų sėklų, žaliosios citrinos sulčių patiekti

SALDŽIARŪGŠTIS PADAŽAS

2 cm dydžio tarkuoto imbiero gabalėlis

2 smulkintos česnakų skiltelės

2 šaukštai miso pastos

1 apelsino tarkuota žievelė ir ½ jo sulčių

2 šaukštai sojų padažo

1 šaukštas žuvų padažo

1 šaukštas sezamų aliejaus

Padažui visus ingredientus sumaišyk. Į įkaitintą keptuvę sudėk lašišą, užpilk padažu, uždenk. Kepk ant lėtesnės ugnies 10–15 min., įpusėjus laikui, apversk.

Baigiant kepti lašišai, pasūdytame vandenyje 3 min. virk makaronus. Perkošk, sumaišyk su sezamų aliejumi.

Sojų pupeles kelias minutes apvirk pasūdytame vandenyje.

Lašišą patiek su makaronais, apšlakstęs likusiu padažu iš keptuvės ir žaliosios citrinos sultimis, su plonomis riekelėmis pjaustytais ridikėliais, sojų pupelėmis, pabarstyk sezamais.

 

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *