salotos su figomis

Esu prisiekusi figų gerbėja. Londone gyvenau rajone, į kurį kėlėsi pirmieji graikų emigrantai – ten vis dar auga figmedžiai. Vienas jų žaliavo greta mūsų tvoros – tiesą sakant, taip ir neišdrįsau nusiskinti nuo jo nė vienos figos (geras auklėjimas, žinau, nors vaikystėj nieks netrukdydavo patikrinti, kurio kaimyno braškės skanesnės :)

Figų aromatai – vieni mėgstamiausių (iki šiol pykstu ant Rituals, kad iš prekybos išėmė jų namų kvapą ir jį pakeitė kitu, ne iš tolo neprilygstančiu pirmajam), o pačių vaisių sezono laukiu sulig vasaros pabaiga. Ir nors jos dažniausiai nuo stalo dingsta taip ir netapusios jokio patiekalo sudedamąja dalimi, šįkart – viskas kitaip.

Salotos. Čia viskas dera pagal klasikinę sūru / saldu taisyklę, figas ne sezono metu pakeistų ir meliono rutuliukai. Mocarela – pati geriausia, buivolės, o pomidorus liaupsinau jau ankstesniame įraše. Dar čia tiktų šviežios čiabatos gabalėlis – bet jis juk dažniausiai neprošal, tiesa?

R E C E P T A S

SALOTOS SU FIGOMIS

dviem:

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių

1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

1 šaukštas balzaminio acto

1 česnako skiltelė

10 vyšninių pomidorų

4-6 prosciutto riekelės

4 figos

1-2 mocarelos rutuliukai

šviežių bazilikų

Keptuvėje įkaitink aliejų, ugnį sumažink ir sudėk prieskonius, actą ir išspaustą česnaką.

Pakepink ant lėtos ugnies 1 minutę, sudėk pomidorus ir retsykiais pavartydamas kepk 10-12 minučių (kol suminkštės ir įtrūks).

Ugnį išjunk.

Lėkštėse dėliok plėšytą mocarelą, perpjautas figas, kumpį, bazilikų lapelius, keptus pomidorus.

Pašlakstyk šiltu kvapniu aliejumi, pabarstyk juodaisiais pipirais.

Skanaus!

Pasidalinkite:

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Aure

    Nuostabios salotos! Pagaminamos greitai ir lengvai, neužteršiant virtuvės:))) tik aš pridėjau saują salotų lapų, kad truputį žalėsio būt😁 pasakiški pomidorai, kuriuos galima daug kur panaudot. Būtinai gaminsiu dar!
    figų metas fainas, pati dariau naminius ledus su figom ir muskato riešutu. Labai patiko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *