grietininiai ledai su avietėmis

Prieš akis – šienaujama pieva ir ilgas vakaras po dideliu dangumi. Lengvais žingsniais ėjęs mano žmogus staiga sustoja ir sušnabžda: įkvėpk. Dabar. Jauti?

Ar užuodi – taip kvepėjo mano vaikystės vasaros, sako, o akyse leidžiasi saulė.

Mūsų vasaros tokios pat, šypsaus. Ir prisimenu visas kvailystes, kūlius žolėje, iki paskutinio lašelio nuo lūpų nulaižomus ledus, rieškučiomis semiamus buožgalvius ir salsvą meldų kvapą, aukštą žolę ir šiltą karvės pieną vakarop.

Aplink mus pašėlusiai griežia žiogai, Mažylis iš žvyruoto keliuko krapšto akmenėlį, lėktuvai palieka sidabrinius pėdsakus avietinėj padangėj. O mes stovim vidury veik neaprėpiamos pievos čia, pačiam mieste, bet, regis, drauge taip toli nuo jo.

Kartais tereik tiek mažai.

Grietininiai ledai su avietemis

~ grietininiai ledai su avietėmis ~

400 ml 30 proc. riebumo grietinės

1/4 st. pieno

100 g cukraus (atsižvelk į uogų saldumą)

300 g aviečių

žiupsnelis vanilinio cukraus (nebūtinas)

Giliame dubenyje suplak grietinę, pieną, cukrų ir, jei naudosi, vanilinį cukrų. Palik pastovėti 10 minučių, kol cukrus ištirps.

Avietes nuplauk ir sutrink. Jei nemėgsti kauliukų, uogas pertrink per sietelį.

Grietininiai ledai su avietemis

Įmaišyk sutrintas uogas į grietinės mišinį ir supilk į sandarų indą. Jį pastatyk į šaldymo kamerą 1 valandai.

Po valandos šaukštu, elektriniu plaktuvu arba šluotele išsuk ledų masę − taip subyrės ledų kristalai ir patys ledai pavyks glotnesni.

Indą statyk į šaldytuvą ir kas valandą procesą pakartok dar 3-4 kartus. Tuomet palik ledus sustingti.

Grietininiai ledai su avietemis

Jei turi ledų gaminimo aparatą, ledus paruošk atsižvelgdamas į gamintojo instrukcijas.

P.S. Uogas pasirink atsižvelgdamas į savo skonį (man labai patiko braškės) ar sezoniškumą, arba įmaišyk stiklainiuką mėgstamiausios uogienės − pavyks lygiai taip pat gardžiai.

Cukrų gali keisti cukraus pudra.

Skanaus!

Publikuota Lituanica Taste

Grietininiai ledai su avietemis

Save