nauja pradžia. žurnalas

Žinau, kad aš kažkur užtrukau. Palydėjau vasarą ir tyliai išėjau į rudenį. Įdomus buvo ruduo. Ilgas, šiltas ir labai darbingas. Buvo dalykų, kurie ėjos it spragtelėjus pirštais. Buvo ir tokių, kurie subyrėdavo nė neįsibėgėję. Trys mėnesiai prabėgo neįtikėtinai greitai.

Žinai, kas yra sunkiausia po ilgos tylos? Vėl atsiversti tuščią popieriaus lapą ir rašyti. Nes nesi tikras, ar į tavo virtualius namus vis dar užsuka lankytojai. Ar laukia. Ar ir vėl skaitys. O žinai, kas smagiausia? Kaip ir visada – dalintis. Kepiniais, saldžiais skanėstais ir geromis naujienomis. Nesinori daugžodžiauti, tad šiandien, gruodžiui skaičiuojant dienas link Kalėdų, esu kupina jaudulio ir džiaugsmo – dalinuosi savo žurnalu. Taip, Duonos ir žaidimų nuo šiol – ir virtualus žurnalas. Žurnalas apie saldžias dienas. Nes saldūs dalykai yra šventė. Tai mano cukrus Tavo akims, skaitytojau.  Čia įdėjau daug savo naktų ir laisvų akimirkų. Labai labai daug. Šįsyk – mažiau žodžių ir daugiau spalvų, tad pirmas numeris – it kalėdinis nuotraukų albumas. Simboliškai įžengiu į labiausiai šildantį metų laiką. Šildantį lūpas karštu šokoladu, delnus – šiltais, kvapniais, ką tik iš orkaitės kepiniais. Kada gi, jei ne dabar, dažniausiai įjungiamos orkaitės, tirpinamas sviestas, malamos aguonos, nuglostoma mielinė tešla…

Atsiversk, ir keliaukim kartu į mano saldų pasaulį.

Hey! The issue of my free new magazine Bread & Circuses is available online now!

I hope you enjoy reading the magazine and flipping through pages as much as I enjoyed creating it.

Pasidalinkite:

22 Comments

Add Yours
  1. 1
    Jurgita

    Diana, kadangi dėl kažkokių priežasčių negaliu komentuoti tavo puslapyje, atsakau čia. man labai gaila, kad tikėjaisi biskvito. recepte neminėjau, kad aguonų sluoksnis biskvitinis. nes, na, aguonos yra aguonos. jas reik kramtyt. arba mažinti jų kiekį pyrage. mums patiko pirminis variantas, tokiu ir pasidalinau. o improvizacijos – skaitytojų ir gamintojų rankose.

  2. 2
    Gruodis. | Food Affairs

    […] Aguonų ir sūrio pyragas iš Duonos ir žaidimų žurnalo. Pamačiau, tuoj pat spjoviau į visus medaus torto planus ir pagaminau šį. Aguonų sluoksnis pasirodė per grubus. Tai nėra biskvitas. Tai yra gausus kiekis kokoso drožlių ir aguonų, todėl ir kramtymo netrūko. Netrūko. Jo buvo per daug. Sūrio sluoksniui seniai ištirpus, vis dar sėdi ir kramtai aguonas. Nežinau, ar sumanymas toks buvo, ar aš kažkur stipriai susimoviau (kaip kad aguonų malime), bet pati galvočiau apie tam tikrus pakeitimus. […]

  3. 3
    Jurgita

    na, aguonų kramtymo aguoniniuose pyraguose būna visad daug :) o čia dar sluoksniai ne itin ploni :) įsivaizduoju, kad sumalus aguonas ir kokosą į miltus pagrindas pavyktų vientisesnis ir labiau tirpstantis. reziumuoju, kad nieko nesumovėt :)

  4. 4
    Diana

    Aš iš esmės linkau link to, jog aguonų ir kokosų kramtymo buvo labai daug. Ir tokio, gana gryno :D Toli gražu ne burnoje tirpstantis biskvitas.
    Tai galvoju, ar čia toks sumanymas buvo, ar aš kažkur kažką sumoviau?

  5. 5
    Jurgita

    Diana, aguonų sluoksnio tvirtumas priklauso nuo to, kaip kruopščiai sumalėte aguonas. aš jas maliau kavamale. iškepęs sluoksnis nebuvo visiškai tvirtas, bet ir nebyrėjo pernelyg smarkiai. sūrio tešla turėjo būti maždaug grietinės tirštumo, klampi.

  6. 6
    Diana

    O aš turiu klausimą dėl aguoninio sūrio pyrago iš žurnalo :)
    Aguonų sluoksnis ir turėjo būti toks trupantis? Paruošta tešla turėjo piltis ar dėtis (kaip sausainiai su sviestu pyrago papločiams) į formą?

    Ačiūūū.

  7. 9
    kvanksht

    Sveikinu su žurnalu, na bet kam kankinti skaitytojus ir dėti baltą ploną šriftą ant nelygaus fono, pvz. kaip 22 ar 24 psl.

  8. 11
    Jurgita

    man labai svarbu, kad skaitote ir palaikote. nemėgstu daugžodžiauti, tad sakau vieną ir milžinišką AČIŪ visiems ir kiekvienam. man išties svarbi ir kritika, kad kitas numeris būtų dar geresnis ir gražesnis, tad netylėkite :) jei nenorite viešai, rašykite į [email protected]
    klausimai, lūkesčiai, pasiūlymai būsimiems numeriams taip pat laukiami. jaučiuos įsipareigojusi skaitytojams :)

    atsakau į Vilmos ir Severinos klausimus dėl žurnalo parsisiuntimo: kol kas šios funkcijos nebus, atleiskit. suprantu, kad ekrane skaityti ir gaminti ne visuomet patogu, bet tokia virtualių žurnalų dalia.

  9. 12
    Severina

    Gražu.
    Bet nepatogu – norisi ‘pačiupinėti’, o nėra ką :) Net atsispausdinti nėra galimybių ?

  10. 13
    vilma

    sAUNUOLE,LABAI GRAZUS IR PRASMINGAS ZURNALAS,atsiprasau,jei per daug paklausiu,noriu isbandyti receptus,bet patogiau butu ji tureti kompiuteryje,gal butu galimybe pdf formatu kur ji ikelti..buciau labai dekinga

  11. 18
    Julija

    Aš buvau pakerėta! Netgi priblokšta. Nuotraukų tikrumas tiesiog užburia, atrodo, jog net galėtum užuosti ar paragauti. Jau nekantrauju, kada išbandysiu receptus, nes ketinu išbandyti juos visus!
    Aš tiesiog iš naujo įsimylėjau :)

  12. 21
    Jurgita

    :) puiki šventinė dovana mums visiems. Labai ačiū. Jau seniai laukiau, nes šitas savitas rašymo stilius, kuris taip įtraukia skaitytoją, negalėjo apsiriboti tik blogo rašymu. Šaunuolė, sveikinu. Einu vartyti žurnalo, esu tikra, jis – nuostabus.

  13. 22
    girlia

    wow, nuostabu!!! :))) labai patiko, dabar greitai perverčiau, bus skanus skaitinys prie popietinės kavos.
    šaunuolė!!! :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *