karštas šokoladas su levandomis

Už langų dargana, vėjas drasko nuo medžių virpančius bejėgius lapus, lietus barbena į skardinę palangę, o senas beržas vis girgžda, girgžda… O viduje jauku, ant švarių grindų – namuose austi kilimai; tylutėliai atitipena rusvas katinas, atsisėda ant pakopos ir pratisai žiovauja, o paskui ima snausti. Ir širdyje taip ramu nuo jo snaudimo, nuo darganos už lango, ir visas pasaulis sutelktas aplink šiltus olandiškos krosnies šonus, kur stovi įdubusi užtiesta sofa ir guli apvožta neužversta knyga…

T. Ustinova. Vienu atsikvėpimu

Karstas sokoladas su levandomis

~ karštas šokoladas su levandomis ~

dviems

100 ml riebios grietinėlės

šaukštelis vanilinio cukraus

šaukštas cukraus

šokoladui:

500 ml pieno

1/2 šaukštelio džiovintų levandų žiedelių

160 g juodojo arba pieniško šokolado

Grietinėlę iki purumo išplak su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Indą pastatyk į šaldytuvą, kol ruoši karštą šokoladą.

Karstas sokoladas su levandomis

Pieną supilk į prikaistuvį. Suberk levandas.

Pakaitink, kol pieno paviršiuje ims formuotis burbuliukai.

Nukelk nuo ugnies, uždenk ir palik 5 minutėms.

Karstas sokoladas su levandomis

Praėjus laikui, pieną nukošk, levandas išmesk.

Pieną supilk atgal į prikaistuvį. Sudėk sulaužytas šokolado plyteles.

Kaitink ant vidutinės ugnies maišydamas, kol šokoladas ištirps, o pienas ims garuoti.

Karštą šokoladą išpilstyk į puodelius, uždėk po pusnį plaktos grietinėlės ir tuojau pat ragauk.

P.S. Levandos čia labai skanios ir visai neįkyrios. Gėrimas nėra tirštas ir besiveliantis burnoje – pats tas gurkšnoti kad ir susipylus į rankinį termosiuką šokinėjant per balas :)

Skanaus!

Karstas sokoladas su levandomis

Recipe in English

~ lavender hot chocolate ~
serves 2
100 ml double cream
1 teaspoon vanilla sugar
1 tablespoon sugar
500 ml milk
1/2 teaspoon dried lavender buds
160 g dark or milk chocolate
Beat the cream with vanilla and sugar in a bowl until stiff peaks form. Refrigerate.
Heat the milk with lavender in the saucepan until the milk begins to simmer. Remove from the heat, cover the saucepan and
leave to steep for 5 minutes.
Strain the lavender and return milk to the saucepan. Add the chocolate and let it melt over medium heat stirring
constantly.
Pour the drink into mugs and cover with whipped cream.

Enjoy!

Karstas sokoladas su levandomis

Save

9 Comments

Add Yours
  1. 1
    apie įkvėpimą, maisto fotografiją ir šeivamedžio žiedų duoną | D ir Ž

    […] Galų gale, fotografuokite jovalą ant stalo. Nes maisto fotografija – itin gyva. Ir tas jovalas jokiais būdais nereiškia, kad nuotrauka bus neskani. Aš tikiu, kad domėdamiesi maisto fotografija, investuodami į foto techniką, plečiate ir savo pasaulėžiūrą. Kuo daugiau akys užfiksuoja nuotraukų, tuo labiau norisi improvizuoti. Šį bei tą pritaikyti sau. Aš atsimenu, kiek galvų kratymų sulaukė parodyta bet kaip sumesto maisto nuotrauka, taukuotos lėkštės. O man ir dar keliems tinklaraštininkams buvo labai gražu. Nes netvarka gali būti itin estetiška. Galite dabar ir nepritarti, bet po kelių metų prisiminkit, ką rašiau. Fotografuokite neplautas lėkštes. Duonos trupinius. Nulaižytus šaukštelius. Juk visa tai yra tikra. Taip atrodo visų mūsų pietūs ir vakarienės. Man patinka dėmės ant staltiesės ir taukuoti pirštai. Terliokite šokoladą – juk kiekvienam yra buvę, kad dailiai lėkštėn tupdomas gabalėlis torto nukrinta žemyn ant ganašinės kepurės, o į puodelį kruopščiai pilamas karštas šokoladas išbėga. […]

  2. 2
    Jurgita

    Vilma, dėkui. tiesą sakant, fotografavau turėdama itin mažai laiko. siau-bin-gai. turėdama omeny šį faktą, prisipažįstu, rezultatu esu visai patenkinta :)

  3. 5
    Jurgita

    taip taip, šokoladas (dažniausiai) fotogeniškas :)

    žinai, gudrūs tavo mokytojai: o jei visam mieste dings elektra ir norėsis eklero su grietinėle? taip siaubingai, žinai, kai nėr kur dėtis. grietinėlės ir šluotelė yra, o elektros – neee :)) gausi plakt ranka. išsigelbėjimas, ką :))

    aš manau, kad pavyktų ir be laktozės, kodėl gi ne. papasakok, jei mėginsi :)

  4. 9
    Migle

    Grįžo komentarai! :)
    Negalėjau susiturėti nepalikusi kelių brūkštelėjimų!
    Šokoladas skamba labai labai! O nuotraukos jau kokios žavios! Nepirmą kartą pastebiu, jog šokoladas yra be galo fotogeniškas :)
    Tik ne kokį šypsnį sukėlė man ta frazė „Grietinėlę iki purumo išplak su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.“ Ir ypač žodis „išpalkti“, mat, žinai, mums neleidžia naudoti elektrinio mikserio, ir jeigu kada teko ranka plakti litrą grietinėlės arba dar geriau – RANKA iki purumo išsukti sviestą su crukrumi, žinosi apie ką aš kalbu :)

    Beje, pastaruoju metu labai pasinešiau ant visokio sojos, migdolų, ryžių pieno… tikriausiai ir su juo pavyktų šis karštas šokoladas, ar ne? :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *