ak! triufeliai…

Aš nesu pagyrūnė. Greičiau atvirkščiai – santūrus žmogus, emocijomis pernelyg nesišvaistantis ir aplinkinių negąsdinantis. Vis dėlto šį sykį kunkuliuote kunkuliuoju. Dėl triufelių! Vienintelio šokolado, kurį išvydus sublizga akys ir į viršų pakyla kairiojo antakio lankas. Jų galiu suvalgyti net tris iš karto. Savo noru!

Ranka tiesias į dėžutę ir švelniai paruduoja lūpų kamputis išdavikas. Kakavos milteliais nusidažo pirštai ir liežuvis, lenktyniaujam, kuris pirmas pačiups štai tą gražųjį. Ir lošiam šaškėm. Triufeliai mano, juodieji – jo. Esu linkusi nepasiduoti, vis dėlto tuščių formelių daugėja…

Ei, dalinkimės!

Ir dar. Šokoladas ir kakava negali būti nefotogeniški :)

~~~


~ triufeliai ~

130 g tamsaus šokolado (naudojau 100 g tamsaus Pergalės (50 proc. kakavos) ir 30 g pieniško Pergalės)

6 šaukštai grietinėlės (35 proc. riebumo)

1/4 stiklinės šokoladinio riešutų sviesto/aptepo (pvz. Nutella, Finetti)

1 šaukštas su kaupu saldinto kondensuoto pieno

kakavos miltelių triufeliams apvolioti

~~~

~~~

Grietinėlę pakaitink nedideliame inde, tačiau neužvirink. Sudėk sulaužytą šokoladą ir, nuolat maišydamas, ištirpink. Nukelk nuo ugnies.

Sudėk šokoladinį riešutų sviestą/aptepą, kondensuotą pieną, išmaišyk. Jei, tarkime, sviesto nespėjai atšildyti iki kambario temperatūros, puodą su šokolado mase, sviestu ir kondensuotu pienu statyk ant viryklės ir ant mažos ugnies ištirpink iki vientisos masės.

Atšaldyk (balkone atšalo ir sukietėjo maždaug per kelias valandas). Svarbu, kad šokolado masė nebūtų per minkšta – reikės gaminti rutuliukus.

Taigi, rutuliukai. Pirštais imk šiek tiek šokolado, tarp delnų suvoliok rutuliukus ir dėk į kepimo popieriumi išklotą padėklą. Vėl atšaldyk, pakaks ir pusvalandžio ar valandos.

Rutuliukus apvoliok kakavos milteliuose ir trečią sykį atšaldyk, šį kartą ilgiausiai. Aš šaldytuve laikiau per naktį.

Viskas. Kito ryto pusryčiams (ak!) triufeliai paruošti :)

Triufelius laikyk sandariame inde šaldytuve, antraip kambario temperatūroje ims tirpti.

Mėgaukis!

~~~

~~~

Recipe in English

~ truffles ~

130 g dark chocolate (I've used 100 g 54% cacao and 30 g milk
chocolate)
6 tablespoons heavy cream
1/4 cup Nutella
1 heaping tablespoon sweetened condensed milk

cocoa powder for dusting
Bring the heavy cream to a simmer in a heat safe bowl over medium
heat, then place the chopped chocolate in and stir until melted.

Add the Nutella and condensed milk, mix well. Chill the mixture
until firm and no longer glossy. Roll balls of the mixture between
your palms. Chill them for an hour in the refrigerator before
rolling in cocoa powder.

Roll the truffles in cocoa and refrigerate for the third time.

The truffles should be kept chilled in an air tight container.
Bring to room temperature before serving.

Enjoy!

~~~

Šaltinis: Not so humble pie