figų ir polentos pyragas

Gyvenimas su manimi krečia pokštus.  Supurto nusistovėjusią kasdienybę, sudrebina požeminiais smūgiais ir stebi atsitraukęs, kaip susitvarkysiu.

Aš tvarkausi. Kol kas tvarkausi. Kai jau visai galva susisuka, užsidarau virtuvėje ir kepu pyragus.  Būtent saldumynų gaminimas mane veikia itin teigiamai. Namai pakvimpa cinamonu, vanile, kardamonu ar gvazdikėliais, šviežiomis bandelėmis ir sausainiais. Riekė pyrago, žiupsnelis lengvo pudros sniegelio ir mintys nuskaidrėja. Gyvenimas tęsiasi. Tęsiasi? Tęsiasi :)

~~~

~ figų ir polentos pyragas ~

500 g pieno

stiklinė su trupučiu kukurūzų kruopų (maždaug 250 g)

3 kiaušiniai

stiklinė cukraus (200 g, pagal skonį)

125 g tirpinto sviesto

2,5 šaukštelio kepimo miltelių

15-20 džiovintų figų

2 stiklinės miltų

stiklinė maltų migdolų

~~~

~~~

1. Pieną užvirink, įberk šaukštą cukraus ir supilk kukurūzų kruopas.  Virk nuolat maišydamas maždaug 5 min., kol košė sutirštės. Nuimk nuo ugnies ir palik atvėsti.

2. Kiaušinius ištrink su likusiu cukrumi, po truputį suberk miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus, supilk tirpdytą sviestą; gerai išmaišyk.

3. Polenta (kukurūzų košę) supjaustyk gabalėliais ir drauge su smulkiai supjaustytomis figomis įmaišyk į tešlą.

4. Tešlą mediniu šaukštu sudėk į kepimo popieriumi padengtą kepimo indą, išlygink viršų. Kepk apie valandą.

~~~

~~~

Skanaus!

Pagal Dulcis in Furno