marinuotas sūris (iš kefyro, DIY)

Prieš gerą dešimtmetį šis būdas iš kefyro išgauti sūrį – ar labiau švelnią varškę, tinkamą užtepėlei, buvo didelis hitas.

Man regis, jį gamino visi keliolika tuo metu veikę lietuviški maisto blogai. Kažkur mano blogo archyvuose receptas taip pat buvo. Kai kas sakė, kad tai rikota, bet ne, jie nebuvo teisūs. Neklydo tik dėl konsistencijos – švelnios, kreminės, tepamos.

Man jis primena Londone labai mėgtą Boursin sūrį, nemačiau tokio pirkti pas mus. O pamarinuotas aliejuje jis apskritai nuostabus. Su šviežia duona, ciabatta, OMG, kaip gerai.

RECEPTAS

SŪRIO UŽTEPĖLĖ (IŠ KEFYRO)

1 litras šaltibarščių kefyro (5 proc. riebumo)

česnako

aitriųjų paprikų dribsnių

žolelių

druskos, pipirų

alyvuogių aliejaus

1. Kefyrą įdėk į šaldymo kamerą. Sustingusį išpjauk iš pakuotės, įvyniok į dvigubą ar trigubą marlės gabalą ir pakabink nuvarvėti. Man patinka pernakt ant virtuvės čiaupo :) Atvėsink šaldytuve.

2. Jei nori aliejuje pamarinuoto sūrio, dalį jo ištrink su 1 česnako skiltele (arba pagal skonį), druska, pipirais, paprikų dribsniais. Į stiklainį įpilk aliejaus, įdėk žolelių, atsargiai sudėk suformuotus sūrio rutuliukus.

3. Atvėsink. Nemarinuotas aliejuje sūris bus tinkamas vartoti 4 dienas, marinuotą suvalgome per savaitę.

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

1 Comment

Add Yours

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *