jautienos maltinukai (kofta)
„Žmonėms reikia paprasto maisto”, neseniai perskaičiau vieno žmogaus mintį.
Koks yra paprastas maistas? Iš penkių, visada šaldytuve esančių, ingredientų? Be egzotiškų priedų? Pagaminamas per 15 minučių?
Paprastumas – gluminanti ir individuali sąvoka. Man regis, aš visada gaminu paprastai. Na, bent jau kofta tokia – paprasčiau nebėr kur :)
Kofta – lyg kebabas, lyg mėsos maltinukai, suverti ant iešmelių. Jie labai mėgstami rytinėje pasaulio pusėje – nuo Turkijos iki Indijos.
Paprastai gaminama iš avienos arba jautienos, kofta greit paruošiamas ir sultingas patiekalas. Jį patiekdama paprastai laikausi Artimųjų Rytų tradicijų – renkuosi humusą, kuskusą, pitą (arba greitąsias naan duoneles).
Koftos galima išsikepti ir keptuvėje su grotelėmis, ir šašlykinėje ar griliuje – patogiausią būdą rinktis jums.
RECEPTAS
Jautienos maltinukai (kofta)
4–6 porcijos
Gaminti 15 min.
500 g maltos jautienos,
1 raudonasis svogūnas,
2 česnako skiltelės,
1 šaukštelis maltos kalendros,
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių,
¼ šaukštelio malto cinamono,
¾ šaukštelio druskos,
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
1. Į dubenį sudėk maltą jautieną ir likusius ingredientus. Suminkyk rankomis. Gali paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, kol prireiks.
2. Gali suverti ant iešmelių. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepk maždaug po 3–5 min. iš abiejų pusių. Patiek su jogurtu, mėgstamomis daržovėmis, humusu ir / arba kuskusu.
RECEPTAS PUBLIKUOTAS ŽURNALE LAIMĖ
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: