avokadų ir špinatų humusas
Mano su humusu meilės romanas labai ilgas.
Jis toks universalus, ir ant trapučio, ir su salotomis arba tiesiog rieke šviežios šviesios duonos.
Tai vienas žaliausių jo variantų, labai tinkamas, kai norisi į meniu įtraukti daugiau daržovių. Ar tiesiog jį paįvairinti :)
RECEPTAS
400 g virtų konservuotų avinžirnių
50 g šviežių špinatų
1 avokadas
1 česnako skiltelė
1/2 a.š. malto kumino
1 a.š. druskos
žiupsnis pipirų
2 v.š. tahinio
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. vandens
1. Avinžirnius sietelyje perskalauk vandeniu.
2. Sudėk į smulkintuvą su likusiais ingredientais ir sutrink iki vientisos kreminės konsistencijos.
3. Jei humusas per tirštas, įpilk dar kiek vandens.
RECEPTAS PUBLIKUOTAS ŽURNALE LAIMĖ
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: