gėrimai

naminis imbierinis alus

Man regis, pats laikas pradėti gaivinančių vasaros gėrimų sezoną!

Prisipažįstu, kad nesu jų smarki specialistė. Mane geriausiai atgaivina vanduo (tiek vienas pats, tiek ir su gardžiais priedais – mėtomis, citrinomis, rozmarino šakele), o prireikus ko nors kito, gaminu imbierinį alų, ginger beer.

Jį gaminu dviem būdais. Pirmasis visiškai limonadinis, paruošiamas čia ir dabar, o antrojo, to tikrojo, teks palūkėti – jis gaminamas fermentavimo būdu.

Abu receptai čia pat – papasakokit, ar gaminsit; jei gaminot – ar patiko :)

RECEPTAI

LIMONADINIS IMBIERINIS GĖRIMAS

1 litras vandens (gazuoto arba iš čiaupo)

2-3 šaukštai tarkuoto imbiero

3-4 šaukštai cukraus

1-2 citrinų sultys

galima įdėti mėtų ir ledukų

Imbierą sumaišyk su cukrumi, sultimis ir vandeniu.

Palauk, kol ištirps cukrus, paragauk – gal per rūgštu ar, atvirkščiai, pernelyg saldu.

Įdėk mėtų, ledukų ir voila, gaiva stiklinėse :)

TIKRASIS NAMINIS IMBIERINIS ALUS

2 šaukštai tarkuoto imbiero

110 g cukraus

1/2 citrinos sulčių (jei mažesnė – 3/4 sulčių)

1/4 šaukštelio sausų mielių

750 ml vandens

Imbierą, cukrų ir vandenį pakaitink, kol cukrus ištirps. Palik atvėsti.

Perkošk per sietelį, sumaišyk su sultimis ir vandeniu.

Supilk į termosą (butelį), pakratyk, kad mielės ištirptų.

Palik bręsti kambaryje 1-2 paras.

Čia svarbu atminti, kad vyksta fermentacijos procesas, mielės kyla – tikrai išgirsite cypimą (jei termose) arba pamatysite gėrimą putojant (jei butelyje), todėl periodiškai prireiks indą atsukti dujoms išleisti. Prasidėjus fermentacijai, po paros galima statyti į šaldytuvą.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

2 thoughts on “naminis imbierinis alus

  1. Va kaip tik baigiau pirmą stiklinę gėrimo ragaut (dariau su mielėm) – skanumėlis! Tikrai kartosiu. Ir tikiuosi, kad bus valios šiandien viso neišgert, nes noriu dviejų dienų brendimo irgi paragaut :) Ačiū!

Leave a Reply