naminis imbierinis alus
Man regis, pats laikas pradėti gaivinančių vasaros gėrimų sezoną!
Prisipažįstu, kad nesu jų smarki specialistė. Mane geriausiai atgaivina vanduo (tiek vienas pats, tiek ir su gardžiais priedais – mėtomis, citrinomis, rozmarino šakele), o prireikus ko nors kito, gaminu imbierinį alų, ginger beer.
Jį gaminu dviem būdais. Pirmasis visiškai limonadinis, paruošiamas čia ir dabar, o antrojo, to tikrojo, teks palūkėti – jis gaminamas fermentavimo būdu.
Abu receptai čia pat – papasakokit, ar gaminsit; jei gaminot – ar patiko :)
RECEPTAI
LIMONADINIS IMBIERINIS GĖRIMAS
1 litras vandens (gazuoto arba iš čiaupo)
2-3 šaukštai tarkuoto imbiero
3-4 šaukštai cukraus
1-2 citrinų sultys
galima įdėti mėtų ir ledukų
Imbierą sumaišyk su cukrumi, sultimis ir vandeniu.
Palauk, kol ištirps cukrus, paragauk – gal per rūgštu ar, atvirkščiai, pernelyg saldu.
Įdėk mėtų, ledukų ir voila, gaiva stiklinėse :)
TIKRASIS NAMINIS IMBIERINIS ALUS
2 šaukštai tarkuoto imbiero
110 g cukraus
1/2 citrinos sulčių (jei mažesnė – 3/4 sulčių)
1/4 šaukštelio sausų mielių
750 ml vandens
Imbierą, cukrų ir vandenį pakaitink, kol cukrus ištirps. Palik atvėsti.
Perkošk per sietelį, sumaišyk su sultimis ir vandeniu.
Supilk į termosą (butelį), pakratyk, kad mielės ištirptų.
Palik bręsti kambaryje 1-2 paras.
Čia svarbu atminti, kad vyksta fermentacijos procesas, mielės kyla – tikrai išgirsite cypimą (jei termose) arba pamatysite gėrimą putojant (jei butelyje), todėl periodiškai prireiks indą atsukti dujoms išleisti. Prasidėjus fermentacijai, po paros galima statyti į šaldytuvą.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite:
Rosita, labai džiaugiuosi, kad patinka :)
Va kaip tik baigiau pirmą stiklinę gėrimo ragaut (dariau su mielėm) – skanumėlis! Tikrai kartosiu. Ir tikiuosi, kad bus valios šiandien viso neišgert, nes noriu dviejų dienų brendimo irgi paragaut :) Ačiū!