savaitgalio obuolių pyragas
Tu, aš, vaikai.
Gražus rytas. Tingūs mes.
Namai, kurių taip ilgai ieškojome.
Kartais norėčiau, kad savaitgalių rytai niekada nesibaigtų.
Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas – kaip tik tokiems rytams. Šįkart – receptas Žingsnis po žingsnio.
Obuolius nulupk, supjaustyk skiltelėmis. Obuolių prireiks 2-3 didesnių, tešlos – didelio stačiakampio.
Tešlą atitirpink, atsargiai išskleisk.
Atmatuok po 2 cm nuo jos krašto ir atsargiai peiliu apipjauk kraštelius. Tešlos neperpjauk, tik įpjauk.
Vidurinį stačiakampį subadyk šakute. Džemą sumaišyk su vandeniu ir paskleisk vduryje.
Išdėliok obuolių skilteles.
Pabarstyk cinamoniniu cukrumi, tada – ruduoju, išdėliok sviesto kubelius.
Pašauk į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 min., kol krašteliai išsipūs ir pagels.
RECEPTAS
Savaitgalio obuolių pyragas
8 gabalėliai
Sluoksniuotos tešlos lakštas (didelis stačiakampis)
3 šaukštai apelsinų marmelado, sumaišyto su 1 šaukštu vandens
2-3 didesni obuoliai
3 šaukštai cukraus, sumaišyto su 1 šaukšteliu cinamono
1 šaukštas rudojo cukraus
10-15 g sviesto
1 kiaušinio trynys, išplaktas su šlakeliu vandens
1. Obuolius nulupk ir supjaustyk skiltelėmis.
2. Tešlą išvyniok, švelniai peiliu apipjauk tešlos kraštelius (palikdamas 2 cm kraštelius), vidurį subadyk šakute.
3. Subadytąjį stačiakampį sutepk džemu.
4. Išdėliok obuolių skilteles.
5. Apibarstyk cinamoniniu cukrumi, tada – ruduoju, išdėliok sviesto kubelius.
6. Tešlos kraštelius patepk tryniu.
7. Iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepk 20-25 min.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: