migdolinis pyragas su šilauogėmis
Italai migdolinį įdarą pyragams vadina „frangipane“ – jis labai dera su uogomis, tiek šviežiomis, tiek ir šaldytomis. Šis pyragas gardžiausias su mėlynėmis arba šilauogėmis, tačiau galite pamėginti ir su avietėmis arba serbentais.
RECEPTAS
10 gabalėlių
Gaminti 1 val. 20 min.
Krepšeliui:
120 g miltų
1 šaukštas cukraus
60 g šalto sviesto
1 kiaušinis
2 šaukštai šalto vandens
Įdarui:
180 g maltų migdolų
100 g cukraus
110 g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
200 g šaldytų mėlynių arba šviežių šilauogių
-
Miltus sumaišyk su cukrumi. Sudėk kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais įtrink į miltus, kad gautum trupinius.
-
Kiaušinį šakute suplak su vandeniu ir supilk į miltus. Suminkyk tešlą.
-
Iškočiok, įtiesk į 23 cm skersmens pyrago kepimo formą neaukštais kraštais ir prispausk prie dugno ir kraštelių. Tešlos perteklių palik. Statyk į šaldytuvą, kol paruoši įdarą.
-
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
-
Dubenyje išsuk sviestą su cukrumi, suberk migdolus, įmušk kiaušinius ir išsuk iki vientisos masės.
-
Į kepimo formą su tešla įtiesk kepimo popieriaus, iki viršaus priberk džiovintų pupelių arba ryžių (tai svarbus žingsnis, kad tešla nepakiltų). Kepk 10 min. Popierių su pupelėmis / ryžiais nuimk ir kepk dar 6-7 min., kol šiek tiek parus. Nupjauk tešlos perteklių.
-
Sukrėsk įdarą, išlygink paviršių. Išdėliok uogas, lengvai įspausk į tešlą.
-
Kepk apie 30-35 min., kol paviršius sutvirtės ir parus. Palik formoje šiek tiek atvėsti.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: