pasaulio virtuvė

islandiška žuvienė

Labiausiai į šiaurę nutolę skandinavai vertina jaukų maistą, nuo kurio šyla rankos ir rausvėja skruostai. Jis tinkamas ir mūsų platumai – sunku būtų atsisakyti dubenėlio šiltos sriubos už lango tupint gruodžiui.

R E C E P T A S

2 šaukštai aliejaus
10 g sviesto
1 poras
3 salierų stiebai
4 nedidelės bulvės
2 šaukštai pomidorų pastos
1,5 litro sultinio
200 g pasirinktos baltos žuvies filė (menkių, vilkešerių ar pan.)
200 g riebios grietinėlės
šviežiai maltų juodųjų pipirų
svogūnų laiškų patiekti

1. Prikaistuvyje įkaitink aliejų, ištirpink sviestą. Sudėk plonais griežinėliais pjaustytus porą ir salierus. Retsykiais pamaišydamas kepk 5 min., kol suminkštės.
2. Sukrėsk pomidorų pastą, patroškink dar kelias minutes.
3. Supilk sultinį, sudėk kubeliais pjaustytas bulves. Virk, kol bulvės suminkštės. Pagardink pipirais.
4. Baigdamas virti, sudėk gabalėliais supjaustytą žuvį ir pavirk dar 5 min.
5. Nukaisk, supilk 150 ml grietinėlės. Likusią suplak su žiupsneliu druskos.
6. Sriubą patiek karštą įkrėtęs plaktos grietinėlės, pabarstyk smulkintais svogūnų laiškais.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply