arbūzų salotos su krevetėmis ir avokadais
…ir daug kalendrų. Tai mano antros mėgstamiausios šio sezono salotos po šių, su kale ir avokadais bei avinžirniais (vis dar neatsivalgau jau nuo pavasario!).
Šių arbūzinių skoniai nurauna stogą. Čia atrodo visko daug, viskas taip… skirtinga, bet už skonį guldau galvą – sūrumas, saldumas, lengvas rūgštumas, gaivumas, švelnumas, – visko tiek ir taip gerai!
Kai testavau jas „Laimei”, su kiekviena vis tobulesne porcija lygiai taip pat ėjau iš proto :)
Bet gana ditirambų – tiesiog paragaukit. Lauke karšta – kas gali būt geriau už salotas?
Teisingai – dar daugiau salotų!
R E C E P T A S
ARBŪZŲ SALOTOS SU KREVETĖMIS IR AVOKADAIS
Dviem:
1 raudonasis svogūnas
1 nedidelė aitrioji paprika
1 česnako skiltelė
½ šaukštelio baltojo vyno acto
½ žaliosios citrinos sulčių
1 šaukštelis cukraus
žiupsnelis druskos
200 g virtų krevečių
1 česnako skiltelė
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 arbūzo riekės
2 nedideli avokadai
nedidelis ryšelis šviežių kalendrų
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyk, česnako skiltelę išspausk, sumaišyk su actu, citrinos sultimis, cukrumi ir druska. Palik marinuotis 5 min.
Keptuvėje įkaitink aliejų. Sudėk smulkintą česnaką ir pakepink kelias minutes. Tada – nuvalytas krevetes ir apkepk (pašildyk) 2 min.
Arbūzą ir avokadus supjaustyk gabalėliais, kalendras pasmulkink. Viską sumaišyk su marinuotais svogūnais ir krevetėmis, pagardink juodaisiais pipirais.
Patiek nedelsdamas.
aš tokia laiminga, aure!
n u o s t a b u! jei ne duonosiržaidimų nebūčiau drįsusi gaminti tokių salotų, bet skonis – puikus! kaip viskas žaismingai suderi – WOW! :)
ačiū už paskatinamą išbandyti ką nors naują :)