ciberžolės lassi
Miegas.
Kodinis žodis, apie kurį sukasi mano šiandieninis gyvenimas. Jo trūksta, jis nekokybiškas, sapnai gąsdina, naktis, užuot teikusi poilsį, sekina. Aš ne vienintelė tokia šitam pasauly – tėvų, auginančių kūdikius, milijonai. Žinau, kad ir tai praeis, neskubinu laiko, tik… Leiskit išsiniegoti bent vieną naktį iki ryto :)
Užtat rytais maišau kokteilius. Pavasaris reikalauja augalinių, o greta jų įsipaišo ir štai tokie, geltoni jogurtiniai. Lassi (jį turbūt reikėtų vadinti lasiu) indiškas jogurto gėrimas su priedais. Paragavau Londone, tada įvairių variacijų bandžiau namie. Ciberžolė – toks apynaujis Vakarų pasaulio maistinis atradimas. Jei pagūglintumėt, rastumėt daugybę jos teikiamų naudų organizmui (sako, stiprina imunitetą, – man tinka). Na, jei jau indų tauta tūkstantmečius šią šaknį vartoja (ji – kario prieskonių pagrindas), matyt, naudos išties esama.
Man patinka skonis ir sotumo jausmas. Tik nepadauginkit miltukų, nes jie netirpūs, o paruošto lasio nedekoruokit jais taip, kaip nuotraukose (perspėju :) Visa kita – į sveikatą.
R E C E P T A S
CIBERŽOLĖS LASSI
1 porcija
200 ml natūralaus jogurto
1-2 bananai
2 cm dydžio imbiero gabalėlis
1-2 šaukšteliai maltos ciberžolės
1 šaukštas citrinos sulčių
1/2 šaukštelio vanilės pastos
Viską sudėk į kokteilinę ir sutrink.
Man skaniau, kai jogurtas šaltas.