be miltų

calissons d’aix

Ir jie labai skanūs. Mano atradimas – ir visai lengvai pagaminamas. Nuo šių saldumynų keliaudamas po Provansą neišsisuksi. Na, bent jau Provanso Ekso miestelyje ir jo apylinkėse. Saldūs, iš džiovintų vaisių ir riešutų, baltutėliu glajumi. Ir nereikia jokių bandelių, torto gabalėlių ar saldainių.

RECEPTAS

CALISSONS D’AIX

apie 18 gabalėlių

200 g kepintų maltų migdolų (be žievelių

2–3 šaukštai miltelinio cukraus

100 g džiovintų abrikosų

50 g džiovintų melionų

50 g cukruotų apelsinų žievelių

vandens

glajus:

15 g kiaušinio baltymo

50 g cukraus pudros

Maltus migdolus sumaišyk su cukraus pudra.

Abrikosus, melionus ir apelsinų žieveles sumalk maisto smulkintuvu įpylęs ketvirtadalį stiklinės vandens. Suberk maltus migdolus ir išmaišyk. Jei masė pernelyg tiršta, įpilk dar šiek tiek vandens ir išminkyk rankomis.

Gautą masę suspausk į kamuolį ir iškočiok ant kepimo popieriaus lapo į 8 mm storio lakštą.

Formele išspausk saldumynus, sudėk ant medinės lentelės ir palik džiūti 2 val.

Cukraus pudrą išplak su baltymu, kol glajus ims blizgėti. Aptepk kiekvieną saldumyną ir palik džiūti pernakt. Nesuvalgytus saugok orui nelaidžiame indelyje.

Receptas ir nuotraukos sukurti žurnalo „Laima” kovo mėn. numeriui

Pasidalinkite:

Leave a Reply