kakavos keksas su kriaušėmis
Tamsus ir, paragavus, tarsi šokoladinis, jei tik pasirinksi kokybišką kakavą.
Su saldžiomis ir gaiviomis kriaušėmis.
Tirpstantis burnoje, jei tik jį gamindamas laikaisi vienos paprastutės taisyklės: puikiai išsuki sviestą su cukrumi. Iki purumo. Tol, kol geltoną jo spalvą pakeičia balta. Sunku, ranka nuskausta, bet kvapnus, lengvas, purus keksas, ištrauktas iš orkaitės, atpirks pastangas. Pažadu.
O tam, kad pavasario vėjai, besimainantys bateliais su vasara, kartu neišsineštų įkvėpimo – šiek tiek gražių dalykų.
Nes jais, kaip ir istorijomis ar skaniu maistu, gera dalintis:
Georgianna, gėlės, kelionės ir jos pražydęs Paryžius + Prancūzijos įkvėpti pasteliniai Dreamy whites
Stebuklinga staltiesių raštų keramika + stalo įrankiai svajonių vakarienėms + Eglės stikle sustojęs laikas
Tiesiog mano Vilniaus žmonės
Lai geros emocijos triumfuoja: Surround yourself in positivity + Bernardo krepšiai su troleibusais!
Italas: L’essenziale + lietuvis: No more drama
Šokoladas, raudonasis vynas, kriaušės + Ridikėliai ir jų spalvos
Tamsus, sodrus ir itin prie širdies limpantis Reclaiming provincial + gerokai šviesesni namai, kuriuose sustoja laikas: La Casa sin tiempo + kai akys nori pasiganyti: Ignite light + Ici et alleurs
~ kakavos keksas su kriaušėmis ~
160 g minkšto sviesto
130 g rudojo cukraus
šaukštas vanilinio cukraus
180 g miltų
2 šaukštai kakavos
šaukštelis kepimo miltelių
90 ml grietinėlės
3 kiaušiniai
žiupsnis druskos
3 nedidelės kriaušės
Kiaušinių baltymus su druska išplak iki standžių putų. Sviestą, pusę cukraus ir vanilinį cukrų išsuk iki purumo. Trynius išsuk su likusiu cukrumi iki purumo ir įmaišyk į sviesto masę.
Miltus sumaišyk su kepimo milteliais, kakava ir suberk į sviesto masę. Ten pat supilk grietinėlę ir įmaišyk. Galiausiai atsargiai įmaišyk baltymus. Gausi gana tirštą, nuo šaukšto sunkiai nukratomą, tešlą.
Stačiakampę kepimo formą padenk kepimo popieriumi. Sukrėsk mažesnę dalį tešlos, išlygink. Vieną greta kitos sustatyk nuplautas, nusausintas kriaušes ir sukrėsk likusią tešlą.
Iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepk apie valandą arba tol, kol į pyrago vidurį įsmeigęs peilį ištrauksi jį neaplipusį tešla.
Keksą palik atvėsti formoje – karštas jis gana trapus. Apibarstyk cukraus pudra. Valgyk su ledais.
P.S.
Kriaušes stenkis išsirinkti kuo trumpesnes – tolygiau iškeps, o viršūnėlės nesudegs. Nulupti ir sėklų išpjauti nereikia. Jei kriaušės pasitaikė tik didelės, į kepimo formą gali suguldyti jas horizontaliai.
Skanaus!
Daugiau keksų:
bonjour origine du gâteau et traduction français merci
Arzu, I’m glad you liked the recipe! hope your cake turned out pretty and delicious as well :)
I’m not on instagram, sorry.
Litvanyaca’ya nekalbu angliškai galite išversti su Google Translate šį straipsnį. —-> http://translate.google.com.tr/#en/lt/
I do not know you know english or not but I want to say I saw your blog from pinterest and I translate this recipe by google translate. I like your recipe very very much! If you want you can follow me from instagram and you can see what I did with you recipe :)
Tu čia apie tą rabarbarinį su kremu? Mirkt mirkt… :) Mintis!
Labai skanus keksas! tik kepant dvi kriaušės truputį pavirto į šonelį, nes įtariu kiek numažinau miltų:] bet šiaip, atrodo labai dailiai ir nematytai su superiniu aromatu ; ] jėga!
Išties tai mano kompiuteris originaliai rašo Calibri šriftu, tad taip jau savaime gavosi. Tačiau kartu ir specialiai netaisiau į Times New Roman :)) kurį laiką jausiu jam rimtą „alergiją” :))
O dėl indų, tai manyčiau, jog gamina. Išties reikėtų pasidomėti, kadangi keramikų pas mus tikrai nemažai. Be to, man rods, esu mačiusi kažką panašaus Alandeko lygtais… tik aišku, ten kainos irgi nedžiugina… :/
Migle, aš labai gerai žinau, apie ką tu :) gavus tavo tekstą žurnalui, parašytą Courier (?) šriftu, susijuokiau: bent jau taip Times New Roman atsikratei :))
gaila, kad jie tokie brangūs ir taip toli. kažin, gal mūsų keramikai kažką panašaus gamina?
Reda, Aušra, ačiū!
Vilma, dėkui!
o žinai, ką? iškepk tą, apie kurį svajoji, blogerių piknikui ;)
Kristina, man gera, jei tik tau patiko :)
Odeta, Indre, ačiū!
Kaip mane pradžiugino tavo gražūs dalykai! Po ilgo laiko žiūrėjimo vien tik į Times New Romaa 12 šriftą su 1,5 dydžio tarpais, tai buvo atgaiva sielai! O jau keksas! Vertas nuodėmės!
P.S. tie rankų darbo keraminiai indai yra ir mano svajonė :)
Man irgi labai grazu; ir idomiai labai, nematytai atrodo; labai sauni ideja;
Labai gražus!
Šio kekso idėją jau kurį laiką nešioju savyje. Tavasis išpildymas net kvapą užgniaužė! Fantastiškai gražu.
Super! Tiek visko grazaus prisiziurejau, tiek akis paganiau, tureciau saldziai miegoti :) Aciu :)
Kaip kaip kaip mieelaaaaa :) šauniai paskendusios kriaušės :))
ŠAKĖS!!! KAIP GRAŽU!!! Šiandien esu pamišusi dėl saldumynų, o Tavasis dar labiau mane…