sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu
Gyvenu kažkur tarp šiandien ir rytoj. Kažkur per vidurį tarp noriu ir bijau. Pusiaukelėj tarp taško A ir B. Šimtus kartų mintyse persuku filmą apie tai, kad reikia ir kam to reikia?
Nemoku pabėgti nuo minčių. Jos per greitai apsigyvena mano galvoje ir kasdien, kas akimirką stumdosi viena per kitą šaukdamos. Aš nemoku medituoti. Nemoku kartoti burtažodžių tol, kol jie atpalaiduoja ir suteikia teisę į ramybę. Man sunku priimti lemtingus sprendimus, nuo kurių priklausys (galbūt) mano (mūsų, jų, visų) ateitis.
Kartais jaučiuosi sezoniška. Kaip braškės. Gyvenu vasarą, apmirštu žiemą. Esu tikra tik dėl vieno. Mėgstu tai, ką darau čia. Tai, ką dabar skaitote ir matote. Kad ir kokį sprendimą priimčiau.
~ sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu ~
170 g trapių sausainių (nesūrių krekerių)
50 g nesūraus tirpinto sviesto
400 g mascarpone sūrio
300 g varškės kremo (naudojau Crème Bonjour)
220 g baltojo šokolado
šaukštas cukraus
200 g šviežių braškių
Sausainius suberk į dvigubą polietileninį maišelį, sutrink kočėlu (arba pasinaudok maišytuvu) ir suberk į dubenį.
Trupinius sumaišyk su tirpintu sviestu.
Sausainių masę sudėk į 20 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais, prispausk prie dugno. Laikyk šaldytuve.
Šokoladą ištirpink.
Dubenyje gerai išsuk mascarpone ir varškės kremą su cukrumi, įmaišyk tirpintą šokoladą ir supjaustytas braškes.
Masę sukrėsk ant sausainių kepimo formoje, išlygink viršų ir bent 4 val. laikyk šaldytuve, kad sustingtų. Geriausia – per naktį.
Skanaus!
Recipe in English
~ strawberry white chocolate cheesecake ~
170 g graham crackers
50 g unsalted butter, melted
400 g mascarpone
300 g cream cheese
200 g white chocolate
1 tablespoon sugar 220 g fresh strawberries
Crush the crackers finely in your food processor, mix the crumbs with melted butter. Press evenly into the bottom of a 20 cm springform pan. Refrigerate. Melt the chocolate. Mix mascarpone and cream cheese with one tablespoon of sugar, gently stir the melted chocolate and sliced strawberries in. Pour the mixture over the crackers. Chill for at least 4 hours or overnight.
Enjoy!
Šaltinis: Virtuvės paslaptys, 2009 Nr. 4.
Esta, supratau, kad gaminot ne kartą :) Džiaugiuos, kad tiko, patiko ir svečiams liko :)
Dievisko skonio pyragas,karaliaujantis mano virtuveje. Tik pirma karta nedejau zelatinos,o antra karta pabandziau su sauktu zelatinos,tada gaunasi tvirtesnis,gali atlaikyti ir transportavimus.Aciu uz recepta :)
I’m so delighted to read that, thanks!
hi I haven’t a clue what’s written but the photos are very wonderful
Gera turėti tokių skaitytojų :) Ačiū, Aušra 24.
Dėl pyrago. Apie želatiną (ar agar-agarą) svarstau jau kurį laiką ir, manau, po kelių bandymų galėsiu papasakoti, kiek čia jos naudoti reiktų :) Bent kelių šaukštų granulių tikrai..
Dėl P.S. privertėt nusišypsot :) Duonos ir žaidimų bei Facebook vienoje eilėje, ohoho :)))
Smagu, kad lankotės. Labai.
atradau si puslapi visai nesenai ir labai del to dziaugiuosi:) Kartu randi kaskokia siluma kartu ir ramybe ir dar nepaprastus receptus kuriuos vient tik suzadina entuzijazma butinai pagaminti nuostabios nuotraukos:)
Gaminau si nuostabu pyraga ir del zelatinos tikrai sutikciau nes saldziau per nakti bet noretusi siek tiek kietesnio:) Dejau balta sokolada su lazdyno riesutais, galiu pasakyt labai tiko:)
Dar karta aciu uz toki nuostabu puslapi:)
P.S
I kuri puslapi norisi sugrysti tai i facebook ir cia paskutiniu metu:))))
Inga, Ramune, man dvigubai smagu, kad pasirinktas receptas ir iš jo gimęs pyragas užkariavo ir skaitytojų pilvukus :)
Dar vienas patvirtinimas – nerealus ir su melynem:)) is pradziu buvau issigandus, kad visai nesustings, nes issukta mase pakankamai „skysta” atrode, bet finale ne-re-a-lus… visa pyraga suvalgem dviese per dvi dienas:)
Pats skaniausias cheescake’as! Bandziau ir su avietem(sios siek tiek susitryne), bet skonis super!
History kanalą visai mėgstu, reiks dažniau pajunginėt, ačiū :)
Negaliu pasakyti tikslaus pavadinimo,nes is pradziu neketinau ziureti,bet jei neklystu,tai man rodos,kad tiesiog filmo pavadinimas buvo jos vardas ir pavarde,bet nenoriu pameluoti.. O rode ji per History kanala :) Patiko,audringas jos gyvenimas buvo,paprastas,aiskus ir pritraukiantis filmas.
Ieva, žinai posakį: pagundoms reikia atsiduoti.. :))
Evelina, o man visuomet smagu, kai užsuka naujas žmogus, pabūna, pasidairo ir… sugrįžta :) Ačiū.
Labai norėčiau pamatyt filmą apie ją, audringos biografijos moteris. Kartais ne „Elizabeth David: A Life in Recipes” vadinas? Labai paprastai ir gerai ji rašo bei gamina. Knygų bene pigiausių ieškok ebay angliškame variante – plonais viršeliais perleista Penguin klasika :)
Tikiuos, sūrpyragis patiks. Jis tikrai tobulesnis už pyragėlį puodelyje, nors dėl išvaizdumo ir reik mažumėlę pasistengt :))
Labai smagu,kad Jurgita greitai atsakote, o savrbiausia mielai ir nuosirdziai :)
Dekoju uz nuostabu puslapi,kuri visai netycia atradau paziurejusi filma apie Elizabeth David ir nutarusi paskaityti trumpai apie ja ar bent suzinoti is kur galima butu gauti jos knyga :)
Siandien pirma karta pasidariau pyrageli puodelyje ir man gavosi :)) Tad nutariau pasigaminti surpyragi,tik va pamaniau,kad nebutinai galima is braskiu darytis,tad bandysim ryt ar poryt is uogu ar bananu :P
Tikrai teip! :))
Gaminsiu! Oi, tos saldžios pagundos :D
Ačiū, Ievut :)
Ir dar be galo paprastas, va! :)) Jokių įgūdžių nereikalaujantis, argi ne tobulybė? :))
Sveika, Evelina :)
Esu tikra, jog drąsiai. Svarbiausia, kad uogos ar vaisiai būtų švieži ir jokiu būdu ne šaldyti, antraip išsiskirs per daug sulčių ir pyragas nesustings. Mielai išmėginčiau su smulkiai pjaustytais prinokusiais persikais ar abrikosais, bananais, mėlynėmis ar avietėmis. Platus pasirinkimas :)
Pyragas atrodo mažų mažiausiai fantastiškai. Mano skonio receptoriai įsivaizduoja, kas tai per gėris :D Braškės, mascarpone, mmm :)
Sveiki,
Norejau paklausti ar vietoj braskiu galima buti deti pvz kitas uogas,zemuoges ar melynes, arba bananus?
Nėr už ką ir sėkmės, parašykit kaip sekės susidorot su iššūkiu :)
aciu uz atsakyma, as irgi svarstau apie zelatina, tik va neramina kaip ji sureaguos su baltu sokoladu, ar nesutrauks jie viens kito? na, bet issuki sau meciau tai bet kokiu atveju dekui uz recepta:)
Ramune, sunku pasakyti – jei laikysis pastarosios savaitės karštis, pyragas paprasčiausiai ištirps.. Iš patirties: kai valgėme jau sustingusį, jam pakako vos pusvalandį pastovėti ant stalo, kad aptirptų ir taptų sudėtinga pjauti ir serviruoti. Vis suku galvą, jog idealu būtų įmaišyti želatinos, tuomet ir transportuoti paprasčiau, bet tam reik pasiskaičiuot kiekius ir pasibandyt.
Variantas – šaldyti per naktį ar ilgiau, laikyti gerame šaltkrepšyje kepimo formą papildomai apdėjus ledukais, o automobilyje įjungti kondicionierių :))
Žodžiu, galvos nedėčiau, bet viskas įmanoma :)
Sveiki, labai noreciau isbandyti si pyraga, nes net seiles tysta beskaitant, bet turiu viena klausima – kaip manote, ar pyragas „atlaikytu” transportavima? Mat planuociau 200km ji veztis tai ir neramu. Jei nebuvo labai fotogeniskas, tai gal jis labai sunkiai ir transportuojamas bus? aciu uz mintis;)
Ačius :)
Užmesk akį į Knygų kampą – įdėjau apžvalgą..
Žavus pyragas :)
O užmačiau, kad turi Jamie does – ar jau skaitei? Ar verta pirkti?
Ir yra :)
Tik kaip man gaila, kad tos braškės tokios trumpaamžės, neatsivalgau niekad..
Niami niami, sūrpyragisssss… Su braškėmmm… Turėtų būti super duper! :))
Tai viskas ok, svarbu išsiaiškint neaiškumus :))
supratau fotosesijos esme ;) daugiau nesikabineju ;)
A Bowl Of Mush, thank you so much :)
Karolina, užstrigau užstrigau :)) Vienas, su mėlynėmis, tikrai bus (nors bijau prisižadėt :)) – mačiau turgelyje jų parduodamų, o mes lėksim į mišką po darbo kurį vakarą mėlyniaut :)
Ačiū už nuotraukas :)
Neringa, nuotraukos tokios slaptingos dėl žemiškos priežasties: per trumpai šaldžiau, todėl iš šono tikrai negalėjau fotografuoti :) O fotografuoti skubėjau, nes gaudžiau saulę :) Jei gaminsi pati ar gamins kas iš dabar skaitančių, būtinai būtinai šaldykit ilgai, geriausia gaminkit iš vakaro, o kitos dienos desertui traukit ir pjaukit :) Valgiusieji labai gyrė. Ne per sunkus, ne per saldus ir smarkiai braškinis :)
atrodo skaniai, tik gaila, kad nesimato pjuvio, visos nuotraukos is viraus, o taip noretusi pamatyti pyrago puruma…
o ne neužsisėdėjai, bet užstrigai tiesiog :D bet man patinka tas užstrigimas ;) lauksim tų kitų dviejų :) o foto tai kaip visada nuostabios!
gorgeous photographs! Such a beautiful cake!
Ineta, ačiū. Kad patinka ir kad lankaisi :) Ir už pasaką ačiū :)
aguonėle, čiupk ir pyrago kąsnelį į kompaniją :)
Jurga, ačiū :)
Juno, thanks so much. I wish I would…
Karolina, matyt, jau trečias? :) Eilėj dar bent du, bet gal užsisėdėjau vietoj… Tik kad man jie tokie… skanūs, fotogeniški ir visad wow :)
O tu tikrai didelė sūrpyragių gerbėja :D
Beautiful, beautiful cheesecake. Beautiful photographs. You are very talented.
Beprotiškai fantastiškai atrodantis pyragas ;)
atejau ir akimis nusirinkau visus vaisius :DDD
Nuotraukos ir pyragas atrodo kaip iš pasakų knygos. Nežinau net kodėl.
Bet man taip čia patinka!!!:))