Gyvenu kažkur tarp šiandien ir rytoj. Kažkur per vidurį tarp noriu ir bijau. Pusiaukelėj tarp taško A ir B. Šimtus kartų mintyse persuku filmą apie tai, kad reikia ir kam to reikia?
Nemoku pabėgti nuo minčių. Jos per greitai apsigyvena mano galvoje ir kasdien, kas akimirką stumdosi viena per kitą šaukdamos. Aš nemoku medituoti. Nemoku kartoti burtažodžių tol, kol jie atpalaiduoja ir suteikia teisę į ramybę. Man sunku priimti lemtingus sprendimus, nuo kurių priklausys (galbūt) mano (mūsų, jų, visų) ateitis.
Kartais jaučiuosi sezoniška. Kaip braškės. Gyvenu vasarą, apmirštu žiemą. Esu tikra tik dėl vieno. Mėgstu tai, ką darau čia. Tai, ką dabar skaitote ir matote. Kad ir kokį sprendimą priimčiau.
~ sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu ~
170 g trapių sausainių (nesūrių krekerių)
50 g nesūraus tirpinto sviesto
400 g mascarpone sūrio
300 g varškės kremo (naudojau Crème Bonjour)
220 g baltojo šokolado
šaukštas cukraus
200 g šviežių braškių
Sausainius suberk į dvigubą polietileninį maišelį, sutrink kočėlu (arba pasinaudok maišytuvu) ir suberk į dubenį.
Trupinius sumaišyk su tirpintu sviestu.
Sausainių masę sudėk į 20 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais, prispausk prie dugno. Laikyk šaldytuve.
Šokoladą ištirpink.
Dubenyje gerai išsuk mascarpone ir varškės kremą su cukrumi, įmaišyk tirpintą šokoladą ir supjaustytas braškes.
Masę sukrėsk ant sausainių kepimo formoje, išlygink viršų ir bent 4 val. laikyk šaldytuve, kad sustingtų. Geriausia – per naktį.
Skanaus!
Recipe in English
~ strawberry white chocolate cheesecake ~
170 g graham crackers
50 g unsalted butter, melted
400 g mascarpone
300 g cream cheese
200 g white chocolate
1 tablespoon sugar 220 g fresh strawberries
Crush the crackers finely in your food processor, mix the crumbs with melted butter. Press evenly into the bottom of a 20 cm springform pan. Refrigerate. Melt the chocolate. Mix mascarpone and cream cheese with one tablespoon of sugar, gently stir the melted chocolate and sliced strawberries in. Pour the mixture over the crackers. Chill for at least 4 hours or overnight.
Enjoy!
Šaltinis: Virtuvės paslaptys, 2009 Nr. 4.