rabarbarų šerbetas
Kai nebeturiu, ką pasakyti, pasikviečiu tylą. Ji ateina ir prisėda šalia, apgaubia šilta raštuota skara.
Kai nebeturiu, ką pasakyti, pasineriu į knygas. Ieškau garsų žodžiuose ir eilutėse.
Pastaruoju metu jaučiuosi išsiblaškiusi. Tiek darbuose, tiek namuose. Net tinklaraštyje. Idėjos tarsi sklando kažkur šalia, bet ne tiek, kad būtų pasiekiamos ranka. Nepatinka nuotraukos, nepatinka įrašai. Lankosi visokie nekalbadieniai, nepatinkadieniai, blogo plauko dienos. Varge, net knygų kampo sutvarkyti nėra ūpo. Tokiom dienom noriu sėdėt ant sofos, kimšti pyragus su pienu ir skaityti knygas. Arba gaminti ledus.
Kartais visas smagumas telpa paprastuose dalykuose. Šie ledai arba, jei jau būsiu visai tiksli – šerbetas -, negali nepavykti, nes paties darbo praktiškai jokio, receptas įveikiamas ir mažyliui :)
~~~
~ rabarbarų šerbetas ~
500 g rabarbarų (rinkis kuo raudonesnius)
150 g cukraus pudros (naudojau iš akies – 3/4 stiklinės, saldumo man pakako, jam – ne visai)
Rabarbarus nuplauk, nupjauk ir išmesk sumedėjusius galiukus, o gerąsias dalis supjaustyk 5 cm pločio gabalėliais. Sudėk į puodą, užpilk cukraus pudra, įpilk 2 šaukštus vandens ir pastatyk ant ugnies.
Kai užvirs, karštį sumažink ir troškink maždaug 5 min. arba tol, kol rabarbarai visai suminkštės.
~~~
~~~
Puodą nukelk nuo ugnies, rabarbarų masę pertrink trintuvu. Supilk į indą, tilpsiantį į šaldymo kamerą.
Šaldymo kameroje laikyk 2-3 val., kol pasidengs ledo plėvele. Išmaišyk ir dar valandai palik ramybėje. Trečią sykį išmaišyk ir palik, kad visiškai sušaltų.
~~~
~~~
Prieš patiekdamas 30 min. palaikyk šaldytuve, kad būtų lengviau dėti į serviravimo indelius.
Tikrų tikriausias šerbetas :) Šaltas, gaivus, tik dvi kalorijos ir daug daug vitamino C :)
~~~
Skanaus!
Šaltinis: Dinner tonight, Spring 2010, p. 60.
ginte, rabarbarai suverda visiškai. Spalva priklauso nuo pačių rabarbarų: rožinė pavyks, jei naudosi rožines jų lazdeles, jei lengvai gelsvas, gausi purvinai geltoną šerbetą :)
labas,o nelieka tame serbete tu ale plaukeliu is rabarbaru?jie suverda-susiblenderiuoja i vientisa mase?
o spalva tai labai grazi,greiciau braskes nei rabarbarai..
Stačiai skandalas! Kažkas paliko įjungtą šildymą, matyt :))
Žinok, mūsuos šiandien irgi dienelėėėė, pasaka, bet 30 tikrai nereik :)
vat ko dabar man reiketu – lekstes tokio sherbeto, o tai toj Maskvoj kazkas blogai ora nureguliavo + 30 C… smegenys verda…
Laura, ačiū už atskleistą paslaptį, iki šiol nėra tekę girdėti :)
Gamyklėle, išmėgink, karštą dieną ypač tinkamas dalykas :)
Kaip ir aš norėčiau… turbūt suvalgyčiau su niekuom nepasidalinus :D bet teks dar palaukt, kol galėsiu valgyt ledus ir būtinai išbandyt šį šerbetą:)
Mmmm, kaip skaniai atrodo. Nors rabarbarų iš principo nemėgstu. Bet kuo daugiau šiltų dienų – tuo didesnė pagunda pasigaminti visokių šerbetų. Beje, teko girdėti vieną paslaptį: gaminant šerbetą reikia į pilti bent lašelį alkoholio. Tai padeda masei nesustingti į ledo gabalą, net jei pavėluoji išmaišyti :)
ieva, negaila ir dviejų tų šaukštų :))
Man Kalifo rūmai ŽIAURIAI patinka. Seniai tiek malonumo nesuteikė jokia knyga, seniai tiek nesijuokiau skaitydama :) Fantastika.
na, jei tik dvi kalorijos, tai, bala nemate, ir man prašom kupiną šaukšą įkrėsti :)
beje, ir aš skaičiau „Kalifo rūmus”. Beprotiškai patiko :) Gal dėl to, kad Marokas, o gal dėl lietaus už lango, bet skaityti buvo, išties, gera.