kepyklėlė

pats skaniausias varškės pyragas mano kepyklėlėje

Jei manęs paklaustų, be ko neįsivaizduoju virtuvės, nesuabejočiau nei akimirkos. Be orkaitės. Ir be pyragų joje. Receptų knygas pradedu versti nuo desertų. Žurnaluose pro akis neprasprūsta nei vienas keptas saldėsis. Svečiuose pirmiausia įvertinu saldų stalą. Kepyklėlės – mano geriausi draugai. Ten užsuku net kai žinau, jog nieko nepirksiu. Tik pasidairysiu į lentynėles ir išsinešiu saujelę kvapų. Ilgesingų, jaukių ir lengvų.

Dievinu maišyti, minkyti, kočioti. Įmušti kiaušinius, įsijoti miltus, suberti cukrų. Smulkinti riešutus. Raikyti obuolius. Plakti grietinėlę. Tirpinti šokoladą. Žaisti su cinamonu, vanile, muskatu, kardamonu, imbieru ir kvapiaisiais pipirais. Tepti glajų. Išlaižyti tešlos indą (vaikystės įprotis, kurio neatbaido net žali kiaušiniai). Sutepti formą, supilti tešlą, išlyginti. Pašauti į orkaitę ir laukti. Kada iškils, išsipūs, pakvips. Kada parus, išgražės ir prašysis traukiamas. Atidarinėti orkaitės dureles ir gėrėtis. Įbesti pagaliuką ir nekantrauti, ar jau, dar ne, bet gal? Nubarstyti lengvutėle cukraus pudra, įkelti į dailiausią namų lėkštę ir senovine mentele atriekti gabalėlį. Antrą ir trečią.

Niekada nenuobodu. Niekada. Įprasta maisto gamyba manęs pernelyg nežavi. Turbūt dėl to, kad ji – rutiniška. Kasdieniška. Nes valgyti reikia, nes šiltas maistas – patogus maistas. Savas, šeimyniškas. Be abejo, ruošiamas su meile. Tačiau su dviguba meile kepu pyragus. Meluoju. Su triguba ir su kaupu. Nes jie – ypatingoms progoms. Kai šviečia saulė, kai puiki nuotaika, kai myli gyvenimą ir visą pasaulį, kai širdy pakvimpa pavasariu ir norisi strykčioti ant vienos kojos, kai nusitarkuoji krumplius paprasta tarka tarkuodama morkas, bet žinai, kad jos transformuosis į puikiausią pyragą.

Kai stalas ir apykaklė nubarstomi trupiniais ir paprašoma dar gabalėlio – žinau, kad pasidalinau kąsneliu saldaus džiaugsmo.

~~~

~ varškės pyragas ~

tešlai:

150 g sviesto

120 g cukraus

2 kiaušiniai

2 stiklinės miltų (320 g) miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

įdarui:

4 kiaušiniai

200 g cukraus

2 šaukštai aliejaus (naudojau alyvuogių)

800 g varškės (naudojau 5 proc. riebumo Alpenrose – ideali tokio tipo pyragams, nes beveik be gumuliukų, kreminė)

200 ml pieno

pakelis D.Oetker vanilinio pudingo

pakelis D.Oetker grietinėlės skonio pudingo (negavau, naudojau du vanilinius – puikiai tiko)

Sviestą ištirpink, sumaišyk su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais ir padėk į šaldytuvą. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.

~~~

~~~

Įdarui kiaušinius ištrink su cukrumi ir aliejumi. Sudėk varškę ir gerai išmaišyk, kad neliktų gumuliukų. Kitame inde pieną sumaišyk su abiejų rūšių pudingais, supilk į varškės masę ir išmaišyk. Įdaras turėtų išeiti gana skystas, kefyro konsistencijos.

Atsegamos kepimo formos dugną išklok kepimo popieriumi ir aplipdyk tešla. Čia teks pasistengti, nes tešla linkusi juokauti: vos aplipdai vieną šoną – op, ir nučiuožia žemyn. Todėl ją skirstyk taip, kad perliptų truputį ir per formos kraštus – kepdama vis tiek nučiuoš tiek, kiek jai reikės. Supilk įdarą ir pašauk į 170 laipsnių orkaitę. Po 15 min. karštį sumažink iki 150 laipsnių. Kepk, kol pajudinus formą įdaras nebebanguos, taps tvirtas. Mano senutėlėje kepė 50 min., dar dešimt palaikiau išjungusi orkaitę.

~~~

Turbūt reikėtų girti :) Tą ir darau. Fantastiško skonio pyragas. Lengvas, ne per saldus ir labai moteriškas. Ir ne tik – mano žmogus jį tiesiog įsimylėjo :) Įtraukiu į sąrašiuką „būtina būtiniausiai pakartoti”.

Laikyk šaldytuve. Smarkiai rekomenduoju.

Skanaus!

Šaltinis:Virtuvės paslaptys, 2010 m. Nr. 1, 39 psl.

 

Pasidalinkite:

131 thoughts on “pats skaniausias varškės pyragas mano kepyklėlėje

  1. Jurga, šis pyragas tikrai bus didelis ir storas – kaip tik šventei :) nors, prisipažįstu – jį gaminu ir dviems valgytojams. nelieka po kelių dienų nė trupinio :)

    galite perpus mažinti varškės ir atitinkamai kitų produktų. skanaus!

  2. Koks nuodėmingas! Nežinau, ar atsispirsiu, jaučiu,kad ne. Bet čia iš tokio kiekio produktų ar ne didokas gaunasi? o jei taip perpus mažiau visko dėti?

  3. Labai skanus pyragas, kepu jau kokie metai. Naudoju lenkišką „President” arba „Emilki” varškę, o miltų dedu truputį mažiau. Ant viršau užmetu konservuotų persikų arba ananasų. Pyragas labai „pavojingas”, nes kai pradedi valgyti, nebegali sustoti :) Ačiū

  4. Aciu uz recepta, isbandziau, gavosi neblogas, tik idarui reiketu zymiai maziau cukraus, nes gavosi stipriai per saldus, nezinojau, kad dar pudingai irgi saldus. Sekmes!

  5. Naudojau Magija vanilinę varškytę tai gavosi pasakiškas! Dėkui už puikų receptą:)

  6. Turiu klausima, as turiu tik viena pakely pudingo, ar lb reikia dvieju???

  7. Ala, puikiai suprantu tą skonio reikalą – ne visiems valgytojams ir mano šeimoje jis yra pats skaniausias :)
    kepimo laikas visai gali skirtis, nemažai priklauso nuo orkaitės (pirmus kartus kepdavau ilgėliau, vis baimindavaus žalio pyrago :)

  8. Man buvo tik skanu – dar kartą įsitikinau, kad cheasecake’ai – ne mano desertas :) O šiaip gavosi gerai, visi gyrė :) Tik jis man kepė visas 1,5 h, ir kitą kartą tešlos imčiau kokių 30 % mažiau, nes pakankamai storas sluoksnis buvo (gaminau 23 cm formoje).

  9. ZIAURIAI SKANUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Labas Jurgita,
    jau gabalą sukapojau.. vėl kepiau..sunaudojau tą užslėptą varškę, taupiau būtent šitam pyragui… su kakavine kokoso plutele ir vaniliniu pudingu.. ai ką čia bekalbėt, alpti noris, kaip skanu :)

  11. Dalia, oi ne, tikrai nereikia jo paruošti atskirai, tiesiog užpilkite pienu ir, labai gerai išmaišiusi, supilkite į varškės masę :)

  12. norėjau paklausti, o kaip su pudingu? pirmiausia reikia ji pagaminti (kaip parasyta ant pakelio) ir tada vėl maišyti su pienu, ar abu pakelius pudingo miltelių maišyti su 200ml pieno? :))

  13. Gavosi geras, standziu ir puriu vidumi, bet visai neskanus, jauciasi pudingas ir man per saldu. Tas saldumas priklus kazkoks. Gal vaisiai pataisytu reikala.

  14. aciu aciu aciu:]]] Velykom tiko tobulai!siltam sokiadieniui tiks tobulai!;Dnuostabus pyragas!!kepsiu kepsiu kepsiu ji!

  15. Prisiskaiciusi pagyru siam pyragui irgi nusprendziau pabandyti ji issikepti Velykoms, nes labai jau norisi kazko varskisko… O kokio skersmens formoj ji kepate?

  16. Ačiū už nuostabų receptą,pyragas išėjo skaniai ir jau ne kartą jį kepiau.Visi,kurie jį ragavo,labai gyrė.Į varškę dėjau šaldytas mėlynes,tarkuotos citrinos žievelės,o iškepusio pyrago viršų gausiai apibarsčiau migdolų drožlelėmis.AČIŪ :)

  17. Pasakiškas pyragas … kiek esu kepusi varškinių pyragų, nei vienas šitam neprilygsta :) kadangi pyragas tikrai didelis, tai šiandien vyro darbovietė man siunčia begalinius linkėjimus, valgydama jį prie kavos. ačiū už tokį puikų receptą!!!

  18. Kadangi as Lietuvoje, tai kepiau jau originalu (su vaniles pudingu) pyraga, nebe sokoladini, bet su kokoso pagrindu… Iskepiau diena.. vakarienei su seimyna beveik sukirtom visa.. nugi geris pasakiskas :) bet su sokoladiniu pudingu tikrai geris ir buvo!tik gaila neis paragauti vanilinio varianto pastovejusio keleta dienu- neislauks tiek.. beliko kampas.. :)) Moralas: kepsiu kepsiu ir kepsiu vis :D

  19. Tikrai taip :) Kaip tik gaminau jį prieš kelias dienas vyro gimtadieniui ir tyčia laikiau ilgai šaldytuve – pasaka. Kaip man dabar vėl reiktų jo riekelės :))
    Už pagrindo idėją ačiū – ypač, kad be miltų!

  20. Tas pyragas… eh kaip skanu jis keliu dienu ‘senumo’, pastovejes, pabrinkes, susistovejes… na toks mmmm . :) Kokosinis pagrindas labai super paprastai: 2 puodeliai kokoso drozliu, kiausinis (visas arba tik baltymas), ir cukraus pagal skoni – beriau nedaug. Ismaisom, isminkom, ir apklijuojam forma, bei pasaunam i orkaite 180 laipsniu kokiai 20-30 minuciu – stebet, nes sonai pasvyla greiciau, o siaip pats pagrindas paruduoja svelniai….ir kokoso kvapas kol kepa svaigina… :)

  21. Uf, liuks tada :) Nes maniau – išmėgins žmogus su (ne)vykusius pudingu ir liks nusivylęs visam gyvenimui :)
    O kaip gaminai kokosinį pagrindą? Jau kaip mėgstu kokosą…

  22. Žinok, gaminsiu dar kartą tikrai su vaniliniu tik (išmėginti originalą juk reikia). Man patiko-ne per saldu, su varškės rūgštele, tas šokoladiškumas nelabai taip ir jaučias. Kokoso pagrindas ir gerai derėjo su šokoladine varškės mase. Sustingęs paviršius toks, kaip glazūruotas gavos, na toksss sūrpyragis geras :) Ačiū už rūpestį ;)

  23. Indre, aš labai tikiuosi, jog pyragas pavyko. Prisipažinsiu: šiek tiek bijau dėl šokoladinio pudingo, nes esu sulaukusi komentaro, jog su šokoladiniu skonis buvo nekoks…
    Parašyk, kaip pavyko, labai lauksiu!

  24. Pašoviau į orkaitę kepti… dariau pusę normos, su šokoladiniu pudingu, nes tokį parvežė iš Lietuvos specialiai šiam pyragui ir užsiprašius buvau pudingų, nes Aberdeene ne tik moliūgų trūkumas ne sezono metu bet ir tokių elementarių daykėlių… :)) Ir kepu ant kokoso tešlos pagrindo… Rytoj vaišinsimės :) Manau tikrai bus puiku :)

  25. Ligita, apibarsčiau kakava, bet ji tikrai nėra būtina, skoniui įtakos neturi :)
    Turi pavykt, skanaus pyrago!

  26. O as norejau paklausti, su kuom apibarstet virsu? Kakava? Zadu kepti jau sy savaitgali, viliuosi kad viskas pavyks!:))

  27. Indre, šitų nežinau, bijočiau naudot. Žinau, kad kiti deda du šaukštus kukurūzų (o kiti ir bulvių) krakmolo vietoj pudingo, netgi kažkuri forumietė buvo įdėjusi receptą, tik jau nepamenu, kuri. Aš vis neprisiruošiu išmėgint :)

    Ačiū, gražių ir tau švenčių :)

  28. Aciu uz nuoroda. Tam Aberdeene prekybcentriuose nera manau tu pudingo milteliu, nes paziurejau Dr Oetker asortimenta UK, jie tokiu kaip ir neturi (nebent tik tokie )http://www.oetker.co.uk/oetker_uk/our_product_range/home_baking_range/symingtons_table_cream.html

    Reikes is Lietuvos parsivezt vadinas :)

    Graziu jaukiu nerealiai fainuolisku svenciu NAMIE!!! ;)

  29. Indre, pudingo milteliai atrodo taip: http://www.oetker.lt/produktai/desertai/pudingai
    Tu greičiausiai ne iš Lietuvos, jei randi custard parduotuvėse :) Lietuvoj jų rasdavau prie želė ir prieskonių, o Londone ieškočiau prie kepinių, jų priedų ar šalia tų pačių custard.

    virginija, džiugu, kad patiko :)

  30. Pyragas LIUKS! Suvalgai…ir vel norisi! ACIU uz receptuka,ir Irutei,kuri pasake,kur jo ieskoti

  31. Jurgita,
    kaip atrodo tie pudingo pakeliai ir kokiuose skyriuose parduotuveje ieskot? Nes cia tik matau ‘custard’ visokiuose pakeliuose, o prie pudingu tai ryziai ‘skarbonkese’? Aciu.

  32. Inga, viena skaitytoja komentaruose rašė, jog visad kepa su šaldytom mėlynėm ir puikiai pavyksta. Man nėra tekę – bijočiau, kad pavandeniuoti gali.. Nebent atšildytum ir likusį vandenį kruopščiai nupiltum. Bijau ir patarti, žinok, kad visas šventes bloguoju neminėtum :)

    skarota, liuks :)

  33. Tobulas pyragas :) dabar Kucioms kepsiu, tik klausimas -jeigu melynes bus atsildytos? ar tiks? labai bijau sugadinti sita geri.. :)

  34. karina, galima, bet bus labai nepatogu pjaustyti ir išimti.

  35. Greta, Irena – džiaugiuosi, kad patiko, pyrago gerbėjų gretos gausėja :)

  36. Aciu uz nepakartojama recepta – tai varskes pyragas Karalius. Ilgai ieskojau kazko ipatingo ir naujo,nors turiu labai gerus kelis pyragu receptus, kurie musu seimoje gyvuoja ir nepabosta jau trecia desimtmeti,bet norejosi dar kazko nauja. Ta ,,nauja,, ir radau jusu puslapi. Aciu.

  37. kas apibarsyta ant pyrago virsaus? cinamonas ar kas? :

  38. Ieva, džiaugiuosi :)
    Pyragą drąsiai galima kepti iš bet kokios varškės.
    O užpilui man skanu naudoti trintas braškes ar kitas uogas :)

  39. Labai skanus pyragas isejo :) pasaka,tik man prasosi kokio uzpilo,ar ledu salia :)
    O kazi su desertine varske iseitu?

  40. tik bijau,kad nepritrauktu kvapu is saldytuvo,nes mesa pamarinuota su cesnaku,arba nesusilaikysiu ir ryte liks tik trupinukai :) atidesiu sita malonuma rytui :)

  41. Pyragas skanus ir antra, ir net trecia diena. Na, manes recepto jau paprase :-))) Ir netgi – mano sveicares koleges, kurios siaip jau labai isrankios kepiniams. Siandien ir vel kepu (kaip tik orkaiteje), si karta kaimynei (kuri praeita karta paragavusi nenurimo) :-)))

  42. Ieva, tikrai nepasikeis :) Kai kuriems valgytojams atvėsęs ir pastovėjęs šaldytuve dar skanesnis. Drąsiai kepk iš vakaro :)

  43. Nekantrauju kepti sita pyraga vyro gimtadieniui,tik norejau paklausti geriau ji issikepti is vakaro ar ryte? Nepasikeis skonis pastovejusio per nakti :)?

  44. Jurate, džiugu :)
    Turiu ir aš istoriją apie šį pyragą ir koleges :) Atsinešiau į darbą gimtadienio proga, padalinau, vaišinu koleges. Sako jos, vos pamačiusios: jei skanus bus, prašysim recepto :) Spėkit, ar paprašė :)) Iki šiol nežinau, kaip ten buvo: ar pyragas nepatiko nė vienai, ar nepatikėjo, jog aš kepiau :)

  45. Labai labai dekui uz ypatinga recepta :-)Labai puikiai pavyko, darbe labai greitai „susveitem”, sulaukiau tiek pagyru. Labai skanus pyragas, puikiai iskepe. Tik kepiau kiek ilgiau, apie 90 minuciu (elektr. orkaite su ventiliatoriumi). Siandien prisizadejau iskepti dar viena toki :-)))

  46. Juste, silikoninės nereikia :)
    Skanaus pyrago!

  47. Atlesikit virtuvės naujokei, bet silikoninės kepimo formos turbūt popieriumi kloti nereikia? :/ ar vistiek reikėtų?

  48. Aciu uz recepta, kepiau, isejo net stebejaus..o skanumas… negaliu patiket kad as iskepiau toki skanu pyraga is pirmo kartyo :DDD

  49. Lina, variantų tikrai daug, ir kiekviena šeimininkė gali susikurti tą vienintelį :)

  50. Zinau si pyraga, beveik torta :) Namiskiai labai megsta. Tik as i varskes idara pripjaustau konservuotu persiku (pakankamai daug).

  51. onmi, skaičiau ir galvojau, ką padarėte ne taip. Kiaušiniene šis pyragas tikrai nekvepia :)) Nesu puiki kulinarė, tačiau pamenu, kad kažkada obuolių pyrago įdaras buvo kiaušinienės skonio, kai kiaušinius, tingėdama išsukti, suplakiau mikseriu. Gal tą patį padarėt ir jūs?

  52. O man nelabai gavosi… Na, viskas iskepe ir pan., taciau pats iadaras labai jau primena kiausiniene :) Net kiausiniais kvepia. Nors dejau pagal recepta – keturis. Hm. Skonis tokio svelnaus plakto omleto :))

  53. Galiu garantuoti – šio pyrago įdaras tobulas. Manau ryt iškepsiu vėl, šį kartą su teisinga tešla (:

  54. SaDa, pagrindas nėra biskvitinis, labiau sviestinis, trapus, todėl minkštesnis sunkiai pavyktų :)
    Vyšnių/mėlynių galit drąsiai įmaišyti, tik ne šaldytų, o šviežių, taip išvengtumėt uogų pavandenijimo.
    Džiugu, kad patiko :)

  55. Aciu uz receptuka, pyragas skanus, tik biskvitas galetu buti slapesnis, ar minkstesnis. O jei i varske imaisyti vysniu ar melyniu, tai kazi kremo nesugadinsiu, uogos neisskirs vandes?

  56. Vile, gali mėginti įvairovės dėlei. Skonis ir pats vienas tikrai nėra prastas :) Bet ir uogos tiktų, tik nesu tikra, ar šaldytos neištirps pyrage, gali būt, kad tik nudažys pyragą ir skonio nejausi..

  57. Ieskojau ir as kazko tokio,esu ragavus ne karat pirktinio,bet paciai tokio pasigaint neteko…kaip manai jei aplamai saldytu uogu idet ,gal pagerintu skoni…turiu avieciu ,butu gal skanu…

  58. Kitada, och, kaip nepasisekė… Žinau, kad skaitytojos gamino su aviečių pudingu – sakė, pavyko, o šokoladinis, matyt, visai netinkamas.
    Tikiuos, nenuleisit rankų ir pavyks išsikepti tą tikrąjį :)

  59. Gėdingai, gėdingai prisipažįstu, kad vienintelis nevalgomas pyragas gavosi šitas… kažkaip per klaidą mano pagalbininkių buvo sudėtas šokoladinis pudingas. atrodė kas čia tokio… bet buvo taaaip blogai, kad fui fui fui… gavosi visiška skonio kakafonija.

  60. Ką tik šį skanėstą iškepiau! Mmmmm… pakvipo visi namai! Kaip autorė nurodė, bandžiau jį atvėsinti, o paskui ragauti. Gavosi atvirkščiai – valandėlę ištvėrusi atsipjoviau dar šilto ir taaaaaip gardžiai suvaaaalgiau… Įsitikinau, jog šis pyragas vertas GERIAUSIOJO vardo ir dabar ramiai galėsiu laukti, kol atvės iki galo :) Toks gražuolis – net nusifotografavau :)))

  61. Šitas pyragas labai labai!!! Iškepiau vakar, palaikiau šaldytuve per naktį ir gavosi toks, kokį visad ir svajojau išsipkept ir tai smarkiai džiugina :}
    Antrą kartą gyvenime teko dėt pyragą į orkaitę su tokiu skystų įdaru. Ir abu kartus nustebau, kaip gražiai viskas sutvirtėjo. Dėjau 1 pakelį pudingo (tiek teturėjau) ir 50g krakmolo. Kitą syk būtinai vien su krakmolu pamėginsiu.
    Ir tešlą aš tiesiog iškočiojau, o ne lipdžiau. Kažkaip paprasčiau atrodė :)

    Dėkui už puikų receptą!

  62. Milda, super :) Nežinau, kodėl ankstesnei skaitytojai nepavyko – tikrai maniau, kad galbūt varškė per sausa..
    Vadinas, ir be pudingo įmanoma, dar puikiau :)
    Skanaus vakaro! :)

  63. paragavau :) įdaras tikrąja to žodžio prasme ištirpo burnoje, reiks pabandyt gal truputi daugiau krakmolo dėt, nes dabar gal truputu per nestabilus gavos

  64. Kepiau jau šį gardumėlį ir su varške iš maišiukų, tikrai gavosi. O šįkart pabandžiau su maskarpone vietoj varškės ir paprastu krakmolu vietoj pirktinio pudingo. Laukiu 10 min kol pravės ir eisiu ragaut. kvepia tai pasakiškai, tikiuosi skonis neprastesnis bus :)

  65. Gal prastą varškę naudojot, tą, kuri maišeliuose būna?
    Kažkas nepavyko, pyragas tikrai nėra sausas. Gaila.

  66. Nieko ypatingo… Sausas paprastas pyragas. Be to, iškepė per 30 min.

  67. Renata, noriu noriu taviškio recepto, skamba, oooi… Greičiau tas pavasaris :))
    Skanaus pyrago, viliuos, patiks :)

  68. Jau n laiko planuoju kepti šį pyragą, manau, kad šį savaitgalį jau būsiu pribrendusi šiam gėriui.
    Ačiū už receptą! O kai bus pavasaris gaminsiu savo firminį – taip pat sūrio pyragą, bet su šviežiomis vyšniomis ir šokolado gabaliukais :), tas taip pat dar nė karto nenuvylė ;)

  69. gabi, džiugu ir ačiū tau, kad užsuki :)

  70. laaaaaaaaaaabai skanus. issikepiau na pasaka ir labai paprastas receptas, aciu

  71. Olivija, puiku, visa šeima patenkinta :)) Skanaus :)

  72. ačiū :}
    šio recepto dėka sėkmingai sunaudojom didžiulį varškės kiekį ;} mama buvo labai nepatenkinta dėl aliejaus sudėtyje, bet paragavusi išsilydė ir neturėjo tam priekaištų ;D

  73. Laura, šaltas tikrai skanus, visuomet šaldytuve laikau, jei lieka gabalėlis :)
    Smaguma, kad patiko, jis jau toks, tobulasis :)

  74. Super! Širdis iš malonumo net šokt pradėjo.Ačiū už receptą,bijojau kepti,galvojau sudėtingas,nesigaus,nes nesu įgudusi kepėja,bet viskas pavyko nerealiai.Nepridegė ir viskas puikiai iškepė.Būtinai rekomenduoju pabandyt.Įdėjau į šaldytuvą,ryte paragausiu ir šaltą,manau,kad bus dar skanesnis.

  75. Visad labai miela skaityt tokius žodžius, ačiū ir džiaugiuos :)

  76. Jau kepiau sita pyraga, gavosi tiegiog puikiai, o skonis dar puikesnis :) uzteko ir mano seimynai ir draugams :)

  77. Jej, vis dėlto su braškių uogiene! Vadinas, drąsiai mėginsiu ir aš.
    Paaukočiau kelis dabar valgomus kruasanus į gabalėlį jo :)

  78. kepiau
    kas valgė – nugyrė
    likau patenkinta ir dėkinga ;)
    ačiū

    P.S. su netrintų braškių uogiene ;)

  79. Skaitove, manau, uogienė labai tiktų :)
    Ta tema: kažkada vaišinau didelę kompaniją vyrų, kurie susiskirstė į dvi stovyklas: vieniems trūks plyš trūko vyšnių uogienės pačiame viduriuke, kitiems pyragas skanus buvo ir toks, kokį ragavo :) Jų mintį išsisaugojau ir ateityje būtinai mėginsiu.
    Skanaus pyrago :)

  80. Labai skaniai atrodo, o ir neabejoju kad toks ir yra.
    Išsisaugau mėgstamiausiuose ir bandysiu kept, tik man dar labai norisi netrintų braškių uogienės pirma ant tešlos, o tada supilti varškę.

  81. Ieva, smagumėlis, kad pavyko ir patiko :) Pastebėjau, kad kai kurios orkaitės jį kepa žymiai ilgiau, todėl nieko tokio, jei truputį ir primiršti :)

  82. Tai buvo tikrai pats skaniausias varškės pyragas kokį esu gaminusi :)) Naudojau „Mūsų” liesą kreminę varškę (0,5%), tai tikrai priminė cheescake ir nereikėjo ilgai maišyti, kad neliktu gumuliukų. Dar pridėjau koncervuotų persikų, nepamaišė :) Nors pamiršusi kepiau beveik pusvalandžiu per ilgai, pagrindas išliko minkštas ir labai skanus, net kraštuose tikrai nebuvo per kietas. Žodžiu, liuks pyragėlis!

  83. Smagu, Sonata :) Tai išties vienas labiausiai vykusių kepinių tinklaraštyje :)
    Citrinos žievelės įtarkuoti – puiki mintis!

  84. Super pyragas, kepant buvo baisu tokią skystą varškę pilti ant tešlos, bet tikrai viskas puikiai gavosi, „susicinkavo” visas tinkamai, toks kreminis, nu vos ne cheesecake :D dekui uz recepteli :) tiesa, dar citrinos žievelės nuo savęs pritarkavau į varškę, tai pridėjo savo skanumėlio :)

  85. Įdaras geltonas nuo pudingų (pastebėjau, kad kuo drėgnesnė ir riebesnė varškė, tuo pyragas baltesnis), o pagrindas gal mano senutėj turėtoj orkaitėj įdegė per daug :)) Iš tikrųjų nė nežinau..
    Kietumo irgi nelabai galiu pakomentuoti (kiek pamenu, patys krašteliai greitai sukietėdavo, o dugnas ir šonai drėgni likdavo), nes jo receptą naudojau tik tą vieną kartą, dabar visad vadovaujuos šveicariškos tešlos receptu (žiūrėk prie ricottos pyrago).

  86. Skanus pyragas, tik pagrindas gavosi kažkoks kietokas ir ne toks geltonas. Įdomu kodėl?

  87. Indre, dabar, kai papasakojai apie kukurūzų krakmolą, atsiminiau, kad kažkur skaičiau, jog būtent jo ir kažko kito mišiniu galima pakeisti pirktinį pudingą, gal Linas Samėnas pasakojo… Ačiū, turėsiu omeny :)
    Ir dar ricotta pati gaminais, šaunu :)

  88. Iškepiau šį pyragą dar kartą, bet šį kartą visai nedėjau pirktinio pudingo, o susimaišiau naminį pudingo ruošinį iš cukraus, druskos ir kukurūzų krakmolo. Be to, naudojau pačios pasigamintą ricotta sūrį vietoj varškės. Ech…. Tikrai skanus tas pyragas :) Be to cheminio prieskonio – dar nuostabesnis :)

  89. Justina, jos yra Rimi prekybos centruose.
    Tačiau drąsiai gali naudoti įprastą bent jau 5 proc. riebumo varškę – rezultatas bus ne prastesnis :)

  90. Atrodo laaabai dailiai,)
    o sakyk, kur tu radai ta varske Alpenrose?,)
    sniukstineju po parduotuves ir nerandu:/

  91. Indre, pats paprasčiausias būdas – naudoti tik vieną pakelį ir kepti kokiom 20 min. ilgiau :) Kaip sykis ragauju, nes teturėjau vienintelį pakelį vanilinio pudingo – pyragas ne toks pudinginis, drėgnesnis ir skonis išties kitoks, kaip tu sakai, be to prieskonio.

  92. Tikrai puikus pyragas – purus, minkštas, tirpstantis burnoje. Tik man kažkaip nepatinka tas cheminis prieskonis iš pudingo… Kažin, ar galima jį kuo nors natūralesniu pakeisti?

  93. Vilija, nereikia tikrai. Skanus ir tik ištrauktas iš orkaitės, ir atvėsęs :)

  94. Ar pyragą reikia palaikyti šaldytuve prieš valgant?

  95. Ieva, ačiū :) Aš taip pat menka komentatorė, dažnai tyliai sau skaitinėju :) Puikaus savaitgalio ir tau ;)

    Evelina, naudoju tik alyvuogių aliejų praktiškai, saulėgrąžų senų seniausiai neturėjus :) Beje, kepiniams, ten, kur aliejaus reikia daugiau, naudoju paprastesnį, ne aukščiausios rūšies, alyvuogių aliejų, kuris tikrai nėra brangus, extra virgin ohoho, kokia prabanga būt mūsų šaly, čia ne kokia Graikija :))
    Darsyk ačiū už idėją, būtinai bus prisiminta :)
    Ir už gerus žodžius puslapiui – ačiū tau, kad lankais ;)

  96. O kaip miela girdėti. Norėtusi dažniau parašyti, tik užimtumas didelis dabar.
    Man taip pat smagu tavąjį paskaityt, pasisemt idėjų ir seilę pavarvint. Ačiū. Smagaus savaitgalio ;)

  97. Atvirai pasakius, tai man šį receptą pasakė draugė, tačiau pati vartydama receptų knygą irgi radau šios puikios tešlos receptą.
    Taip, gali vartoti bet kokį aliejų, bet geriausias būtų rapsų, todėl, kad alyvuogių aliejaus reikės daug, o jis brangiai kainuoja. Ir dar apie aliejus, tai patariu išbraukti saulėgrąžų aliejų, todėl, kad jis neturi nieko mums naudingo. Geriau valgyk grynas saulėgrąžas.
    Beje, iš tos šveicariškos tešlos aš dariau ir kibinus, kurie buvo LAAAABAI skanūs. Tad realiai imk šveicariškos tešlos pagrindą, o vidų dėk, kokį tik nori. Tik nepamiršk, kad tešla nėra saldi, todėl jei kepsi saldų kepinį – reikėtų nerafinuoto cukraus, gal medaus :} Ai ir dar, svarbu, kad būtų labai gerai atšaldytas vanduo, kurį dėsi į tešlos gamybą. Jei dar bus kokių klausimų – drąsiai klausk :}
    O tavo puslapis LABAI skanus, kaip tik man smalyyyžei.

  98. onceuponapatisserie, pastebėjau :) Seku tavo tinklaraštį nuolat, nes jis grynai mano stiliaus – su daug daug pyragų :)
    Ačiū :)

    Justina, manding, aš viena paskutinių jį atradau :))
    Tavasis variantas su mėlynėmis irgi žavi. Tikrai bus išbandyta su papildomais priedais, kol kas čia – debiutas :)

    Evelina, apie tešlą negirdėjau nieko tol, kol ką tik neaptikau recepto tavo tinklaraštyje :)
    Klausimas: ar jai tinka tik rapsų aliejus, galbūt ir alyvuogių? Ar labai trapi gaunama?
    Įdomus dalykas tik, kad interneto šaltiniuose tokios tešlos recepto praktiškai neįmanoma rasti, o jei ir yra – tik mielinė. Smalsu, iš kur receptas, gal tas pavadinimas ‘šveicariška’ šiaip sau prilipintas :)
    Manau, mielai išbandysiu.

  99. Esu varškės pyragų megėja, ir šis kepinukas atrodo LABAI skaniai, bet taip norėtųsi, kad tešlą būtų nors kiek „lengvesnė” savo sudėtimi, nes kiaušiniai, sviestukas ypač bereikalingai apkrauna organizmą.
    Ar esi bandžiusi ką nors gaminti iš šveicariškos tešlos?

  100. šitas pyragas pas mus tapęs visų švenčių palydovu :) prieš metus pirmą kartą j kepiau, o nuo to laiko jau gal kokiu 20 iskepus :D per sventes ir netik namiškiai ir draugai tik jo pageidauja :) tik visuomet į varškės masę iberiu šaldytų mėlynių.. laaabai jos jame tinka ir graziai atrodo:)

  101. OOo taip, ir man ir man ir man pyragų kepimas ir šiap desertai ir kepyklėlės pirmoj vietoj. Keturgubas patikimas ir meilė tiesiog.
    Šitą receptą lyg ir esu bandžius, arba kažlą panašaus..ir atrodo labai jau skaniai ir viliojančiai, neabejoju,kad nuostabiai skanus.

  102. Jurgita, jamk :)

    Jurga, tikrai taip :)

    Violeta, maniškė irgi senų seniausia, mano amžiaus :) Ir irgi jokių mandrų temperatūrų reguliatorių, iš akies laipsnius sukinėju, bet kepa ir iškepa :)

    Asta, man mažai jo ir teko, mano Jis likusį sukirto ir ausim sulapsėjo :)

  103. Oiiii, kaip aš irgi myliu pyragus, o varškės pyragus – užvis labiausiai! :) O šis jau žinau, kad tiesiog tobulas, mat ir aš panašų kepiau, pirštukus laižiau, tuščią lėkštę apverkiau.. :)))

  104. ach, tu, saldamakiau :) varškės pyragas yra toks kepinys, kuris mane priverčia atgailauti, kad per dažnai sakau, jog saldumynai man buvę nebuvę. Bet mano orkaitė sena ir dujinė ir man su temperatūros reguliavimu sunkiai…(sriūbt)

  105. Skaniai atrodo, skaniai…. Be galo skaniai. Tie kraščiukai tokie yummy… Toks storulis, gerulis sūrpyragis.

  106. nu kaip matai, tikrai ne aš :) Tais gūdžiais laikais aš buvau pasinešus išvis ‘ant sveiko maisto’ ir mitybos :) O ir į receptų ypač konditerijos gaminių kūrimą aš nepretenduoju ir niekada ko gero nepretenduosiu :)

    Nesvarbu, be reikalo čia leptelėjau :) Ko gero tik man vienai čia ir yra svarbu :) Anyway, geros dienos ;)

  107. Na taip, skonio receptoriai – dalykas subtilus :) Aš kol kas skanesnio nevalgiau. Gal kažkas kitas, pasigaminęs, pasakys, kad bjauresnio nėr ragavęs, būna. O to sūrio pyrago blatnu pavadinimu nežinau.

    Dėl tos nuorodos net nesuku galvos, nes tai, kad ten (s.mamose) tave galima rast, žinau :) O kitos priežastys… Na, abejoju, ar recepto autorė – tu, che ;)

  108. Ha ha ha, mano skonio receptoriams tikrai skanesnis. Nors šį man pralenkia ir Dorie Grennspan Cheesecake’as. Aišku, kiekvienam savo :) nesiginčiju.

    O kas liečia skonį tai tikrai nuo recepto buvimo kažkur jis nesuprastėja, aš pasitikslinau gryn dėl asmeninių priežasčių, kurių nenoriu pasakot viešai :) tik tiek. Jei kas nors gerai pagalvos – supras :)

  109. Ačiū, merginos :) Išbandykit, tikiu, patiks :)

    Mademoiselle, sėkmės moksluos, o po jų jau ir šventę galima pasidaryt bus, ar ne :))

    Egle, na, nuo to, kad jis jau kažkada kažkur anksčiau paskelbtas, skonis tiksliai nesuprastėja :) Bet ačiū, kad pasistengei nuorodos ieškot ir lauksiu tavojo puikiojo, nors netikiu, kad yra skanesnis už šį, ha ha ha :)

    jule, laikykis, varškiadieniai artėja :)

    Idealiausia pyrage tai (man), kad jis labiau primena sūrio pyragą ir nė kiek nepanašus į varškės apkepą :)

  110. nebeantrinsiu tau – jau ne sykį tai dariau (išskyrus su šaltibarščiais). juk ir man pyragai net iš popierių kvepia, ir rankos link tų recepčiokų tiesiasi.

    gerulis pyragas turėtų būti. matau matau.
    kaip gerai, kad man pora dienų ligi varškės teliko. mirčiau antraip :D

  111. mjooo… gi čia tas pats senasis gerasis varškės pyragas su pudingu, iš supermamos :D tik proporcijos vos vos ‘pagerintos’ :) Geras receptas, bandėm ne kartą seniai seniai.
    http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=3923

    Bet mes vakar kepėm irgi varškės pyragą, apie kurį galėčiau pasakyt tą patį – pats skaniausias :)) Tiesiog tobulas. :D

  112. Aš irgi pradedu nuo kepinių skaityt – jie pirmiausia patraukia akį. Po to tik visa kita.
    Puikiai atrodantis, o tikiu ir nemažiau skanus pyragas. Kad būtų laiko išbandyti viską, ką norėčiau….

  113. net neabejoju, kad dieviskai skanu. butinai isbandysiu!

  114. Tu begėdė :) sugundei mane šiuo NUOSTABIAI atrodančiu pyragu. Aš jo siaubingai užsinorėjau… ir ką man dabar daryti?a? – žinoma liksiu sėdėti apsikalbinusi arbatos puodelį ir konspektų šūsnį… bent jau pasigrožėsiu gražiom nuotraukom ir dar gražesniu gabaliuku šio varškinio stebuklo :)

Leave a Reply