Et, buvę nebuvę, bet ir ligoniams reik pagalbos sveikstant :) Viena tokių – nedidukas saldumynas. Aptikau jo idėją IRRI tinklaraštyje ir… užsikabinau. Gaminamas taip: imamas puodelis, pridedama to, kito bei trečio ir trims minutėms pašaunama į mikrobangę. Viskas :) Suprantu, mikrobangė – joks gėris, tačiau retsykiais pasilepinti aš visai už. Ypač jei namie nieko skanaus nėra, paskutinis Raffaello rutuliukas suvalgytas vakar, o spintelėje riogso viso labo šokoladiniai saldainiai, į kuriuos visas savo teises reiškia mano žmogus (ir tegul sau, geriau jau šaukštą cukraus išsilydysiu nei šokoladą valgysiu).
Pyragėlis puodelyje arba bolo de caneca – portugališkas desertas, bent jau taip teigia interneto šaltiniai. Esu radusi įvairių jo variacijų, todėl, jei bus ūpo ir motyvacijos toliau pildyti tinklaraštį, pasidalinsiu ir jomis.
Vaizdinė medžiaga:
~~~
~ pyragėlis puodelyje (a.k.a. bolo de caneca) ~
pagrindinis receptas:
kiaušinis
3 šaukštai aliejaus
3-4 nubraukti šaukštai cukraus
3 šaukštai pieno
2 nubraukti šaukštai kakavos
3 nubraukti šaukštai miltų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių, jei pyragėlis neiškyla
toliau savo nuožiūra: cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai, riešutėliai, banano gabaliukai (ypač tinka, pyragėlis tampa nuostabiai drėgnas), etc.
1. Puodelyje (tarkime, standartiniame, 250 ml, nors man patinka didesniame, 550 ml) kiaušinį gerai išplak, supilk aliejų, išmaišyk.
2. Suberk cukrų ir supilk pieną, vėl gerai išmaišyk.
3. Suberk kakavą ir miltus, maišyk tol, kol gausi vientisą masę be gumuliukų.
4. Sudėk priedus, jei naudoji, ir, pastatęs puodelį, nustatyk mikrobangų krosnelę aukščiausiu režimu (high), o kepimo laikmatį užsuk lygiai 3 min.
5. Pyragėlis turi gražiai iškilti ir lengvai iškristi iš puodelio, jei nuspręsi valgyti iš lėkštelės. Jei pyragėlis neiškyla, naudok nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių.
6. Viskas, skanaus :)
~~~
~~~
Recepto idėja iš irri-style.blogspot.com