pyragėlis puodelyje per 3 min.!
Et, buvę nebuvę, bet ir ligoniams reik pagalbos sveikstant :) Viena tokių – nedidukas saldumynas. Aptikau jo idėją IRRI tinklaraštyje ir… užsikabinau. Gaminamas taip: imamas puodelis, pridedama to, kito bei trečio ir trims minutėms pašaunama į mikrobangę. Viskas :) Suprantu, mikrobangė – joks gėris, tačiau retsykiais pasilepinti aš visai už. Ypač jei namie nieko skanaus nėra, paskutinis Raffaello rutuliukas suvalgytas vakar, o spintelėje riogso viso labo šokoladiniai saldainiai, į kuriuos visas savo teises reiškia mano žmogus (ir tegul sau, geriau jau šaukštą cukraus išsilydysiu nei šokoladą valgysiu).
Pyragėlis puodelyje arba bolo de caneca – portugališkas desertas, bent jau taip teigia interneto šaltiniai. Esu radusi įvairių jo variacijų, todėl, jei bus ūpo ir motyvacijos toliau pildyti tinklaraštį, pasidalinsiu ir jomis.
Vaizdinė medžiaga:
~~~
~ pyragėlis puodelyje (a.k.a. bolo de caneca) ~
pagrindinis receptas:
kiaušinis
3 šaukštai aliejaus
3-4 nubraukti šaukštai cukraus
3 šaukštai pieno
2 nubraukti šaukštai kakavos
3 nubraukti šaukštai miltų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių, jei pyragėlis neiškyla
toliau savo nuožiūra: cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai, riešutėliai, banano gabaliukai (ypač tinka, pyragėlis tampa nuostabiai drėgnas), etc.
1. Puodelyje (tarkime, standartiniame, 250 ml, nors man patinka didesniame, 550 ml) kiaušinį gerai išplak, supilk aliejų, išmaišyk.
2. Suberk cukrų ir supilk pieną, vėl gerai išmaišyk.
3. Suberk kakavą ir miltus, maišyk tol, kol gausi vientisą masę be gumuliukų.
4. Sudėk priedus, jei naudoji, ir, pastatęs puodelį, nustatyk mikrobangų krosnelę aukščiausiu režimu (high), o kepimo laikmatį užsuk lygiai 3 min.
5. Pyragėlis turi gražiai iškilti ir lengvai iškristi iš puodelio, jei nuspręsi valgyti iš lėkštelės. Jei pyragėlis neiškyla, naudok nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių.
6. Viskas, skanaus :)
~~~
~~~
Recepto idėja iš irri-style.blogspot.com
Isbandyta ,skanu :) tiesa vietoj pieno dejau grietines-puikiai isejo,net per virsu islipo :)
Irma, taip taip, ir skanus dar gi :) Ot išradimas (tinginiukų :)
Gražutėlis gavosi ! ;) jooo, jo variacijų yra daug ir manau, patiems galima daug ką prigalvoti ;)
Jule, ahaaa, naujas saldumynas į šokoladų draugiją! :))
Smagu, kad pavyko!
egidija, nesigailėk :) Maniškė, kuri kadais būtina baisiausiai buvo, dabar dulkes renka ir naudojama ekstra atveju atitirpdyt mėsą ar pasigamint šį pyragaitį :)
Beje, gali bandyt kept orkaitėj, tik, aišku, ilgiau užtruks, bet užtat be visų tų mikro bangųų :)
vat tokių receptų prisižiūrėjus ir pradedu gailėtis, kad neturiu tos visų keikiamos mikrobangės :(
puikumėlis. išėjo DAUG geriau nei tikėjausi. dariau su okolado gabaliukais, jie nusėdo į dugną, išsilydė ir tapo tokiu tarsi padažu/frosting‘u pyragui.
per dvi dienas kepiau du sykius. patikti patikti.
I really enjoyed reading this blogpost, keep on creating such interesting stuff!!
Hm, susimąsčiau dėl to šaukšto… Gal tikrai nenugriebtas buvo… Ačiū už patarimą! ;)
Išties vaizdas jo neypač estetiškas :) Bet žinai, ką gali truputėlis išmonės.. :)
Ačiū, Sparnuoti.
Vilma, viską darei pagal instrukciją? :) Aš ypač laikiaus reikalavimo ‘visko imti po nugriebtą šaukštą!’ :)) Gal kiaušinį mažai išplakei, gal mikrobangę ne didžiausiu galingumu nustatei… Šiaip jau pati mėginau ko gero tris kartus ir visi puikiai pavyko. Mėgink dar sykį :)
Aš bandžiau, kai tik pas Irmą pamačiau, bet kažkas man nesigavo. Gal perkepiau, gal nedakepiau, bet nesigavo taip kaip tikėjausi. Paragavau ir išmečiau.
Nors tavo nuotraukoje jo stuktūra visai kitokia negu buvo manojo, tad manau, kad ne receptas blogas, o mano rankos kreivos. :)
Aš šį receptą seniai nusižiūrėjus – galvoju, kada reikės išbandyti netikėtiems svečiams užklupus. Pergyvenau, tik dėl nelabai gražaus jo vaizdo, bet matau, kad tau pavyko – kuo puikiausiai!