pievagrybių sriuba

 

Soti, tiršta, netobulos spalvos, bet nuostabi karšta su česnakine bagete. Vizualizacija – pagal geriausias Čili kaimo tradicijas, dar pamenat tokį? :))

RECEPTAS

6-8 porcijos

2 šaukštai aliejaus
2 svogūnai
4 česnako skiltelės
800 g pievagrybių
2 bulvės
3 šaukšteliai džiovintų čiobrelių
125 ml sauso baltojo vyno
3 šaukštai miltų
1-1,5 litro vištienos sultinio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
250 ml grietinėlės
keptos česnakinės bagetės su sviestu ir žolelėmis patiekti

1. Pakepink smulkintus svogūnus aliejuje 2-3 min., kol suminkštės. Sudėk išspaustus česnakus, pakepink dar minutę.
2. Sudėk pjaustytus grybus, čiobrelius ir maišydamas pakepk 5 min. Supilk vyną, leisk nugaruoti kelias minutes.
3. Apibarstyk miltais, išmaišyk. Sudėk pjaustytas bulves. Supilk sultinį, užvirk, ugnį sumažink. Virk 15 min., supilk grietinėlę.
4. Aš mėgstu dalį grybų, maždaug samtį, atidėti, o likusius sutrinti, tada grybus vėl įmaišyti.
5. Paragauk, ar netrūksta prieskonių. Patiek karštą su kepta bagete.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *