bemielės cinamoninės bandelės

Šios bemielės cinamoninės bandelės nuėjo ilgą kelią. Iš čia į mano receptų knygą, iš jos – vėl grįžo čia, tik nauju pavidalu – nuotraukomis. Visai gali būti, kad jų kerai per dešimtmetį pasklido ir po jūsų namus :) Tai daugybę kartų išbandytas paprastutis receptas, nepavykti tiesiog negali!

Jokių mielių (ir kiaušinių, jei kam nors aktualu), ragausit mažiau nei per 1 valandą nuo tešlos užminkymo.

Papasakokit, ar patiko!

Ir gražaus savaitgalio ❤️


RECEPTAS

tešlai:
200 g grūdėtosios varškės
70 ml kefyro
40 g cukraus
60 g tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
280 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos

įdarui:
30 g tirpinto sviesto
80 g cukraus
80 g smulkintų migdolų
1 1/2 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių

sirupui:
50 g cukraus
20 ml pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus

1. Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių.
2. 22-24 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais lengvai sutepk sviestu ir įtiesk kepimo popieriaus.
3. Į dubenį supilk varškę, kefyrą, tirpintą sviestą, cukrų bei vanilę ir 1 min. maišyk plaktuvu. Įsijok miltus, kepimo miltelius, sodą ir toliau maišyk, kol gausi klampią, minkštą tešlą. Ją išversk ant stalo, pabarstyto miltais, ir dar kelias minutes minkyk, kol nebelips ir bus galima kočioti. Iškočiok maždaug 50×60 cm dydžio tešlos lakštą.
4. Įdarui sumaišyk riešutus, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius. Tešlos lakštą sutepk tirpintu sviestu (truputį sviesto pasilik), paskirstyk įdarą ir susuk tešlą į ritinėlį, jį labai aštriu peiliu supjaustyk į 11-12 vienodo pločio bandelių. Jas sudėk į kepimo formą, patepk likusiu sviestu ir kepk 20-30 min. arba kol apskrus ir palietus bus kietos.
5. Sirupui puode sumaišyk pieną su cukrumi ir vanile, kaitink ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Apliek iškepusias bandeles, kol dar šiltos, ir patiek po 15 min.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:
error0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *