vištiena aštriame raudonojo vyno padaže

Fotografuodama galiu užtrukti ir pusę dienos (malonumas kubu), bet gaminti pageidauju kuo greičiau. Retos išimtys, kai, turėdama laisvo laiko (ir tuščius namus) galiu ilgai improvizuoti. Savaitgalį juo labiau norisi kitos veiklos – ir toliau nuo puodų, ačiū labai :)

Todėl štai tokie vieno puodo patiekalai – didis išsigelbėjimas. VIŠTIENA AŠTRIAME RAUDONOJO VYNO PADAŽE paruošiama labai greitai, viskas vyksta vienoj keptuvėj, tereikia pasiruošt garnyro. Ir įsipilt taurę raudonojo :) Ar gali būt geriau? Gal ir gali, bet kol kas tai – vienas mano favoritų.

Merci, kad išbandote :)

RECEPTAS

8 vištų šlaunelės
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 česnako galvutė
4 lauro lapai
70 ml šviesaus sojų padažo
200 ml raudonojo vyno (aš mėgstu Primitivo rūšies)
3 šaukštai cukraus
1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba maltos aitriosios paprikos, Kajeno paprikos)

1. Keptuvėje įkaitink aliejų. Sudėk šlauneles ir ant aukštesnės ugnies apkepk iš abiejų pusių, kad parustų. Perkelk į kitą indą.
2. Į keptuvę sudėk lauro lapus, perpus perpjautą česnaką (nupjautomis dalimis žemyn), supilk soją, vyną, suberk cukrų, prieskonius ir ant lėtos ugnies pakaitink, kol ištirps cukrus.
3. Sudėk vištieną, keptuvę uždenk ir ant lėtos ugnies troškink 40-45 min., kas 10 min. mėsą apversdamas.
4. Mes valgom su perliniu kuskusu!

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

 

Pasidalinkite:
error0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *