špinatų lietiniai su ožkų sūriu ir žirnelių pesto

Jie labai kelia nuotaiką – net ir tada, kai žalios spalvos už lango ir šiaip netrūksta. Man labai skanu su šviežiu ožkų sūriu – jis tikrai nėra būtinas, bet jei norėsite pabandyti, prekybos centruose ieškokite šviežio tepamo ožkų sūrio, būna dėžutėse kaip lydytas sūrelis.

Aptepi blyną, geriausia, dar šiltą, užkratai šaukštą žirnelių pesto, ir nelabai daugiau ko reikia, gera dienos pradžia išburiama nuo pirmo kąsnio :)

R E C E P T A S

ŠPINATŲ BLYNAI SU OŽKŲ SŪRIU IR ŽIRNELIŲ PESTO

10 blynų

Gaminti 30 min.

Lietiniams:

70 g miltų

2 kiaušiniai

250 ml pieno

40 g šviežių špinatų

30 g šviežių petražolių

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

1 šaukštelis druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

šviežio ožkų sūrio, ridikėlių ir jų daigų patiekti

Žirnelių pesto:

125 ml atitirpintų šaldytų žirnelių

2 šaukštai smulkintų krapų

2 šaukštai smulkintų petražolių

20 g kepintų lazdynų riešutų

2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 šaukštelis druskos

30 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

1-2 šaukštai citrinų sulčių

  1. Lietiniams visus ingredientus sumalk kokteilinėje arba blenderiu.

  2. Pestui visus ingredientus susmulkink blenderiu. Jei pestas per tirštas, įmaišyk daugiau aliejaus.

  3. Keptuvėje įkaitink lašelį aliejaus ir kepk blynus po 1-2 min. iš abiejų pusių.

  4. Patiek aptepęs pesto, ožkų sūriu, puošk ridikėliais ir jų daigais.

    Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

    Gaminote ir nufotografavote? Žymėkite #duonosirzaidimu 🙏

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *