churros ir karštas šokoladas

Man regis, tol, kol egzistuos žmonija, gyvuos dietos ir maisto grupuočių atstovai. Portalai rašys apie maisto žalą ir naudą (teko ir man tokį darbą dirbti), tik vieną dieną labiau akcentuos naudą, o kitą – šią mals į miltus.

 

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Maistas yra meilė, tik saiko nepažįstantieji praranda šį jausmą ir ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui ir sviestui, vynui, steikui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui ir makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir kruasanams, rytais pritrupinantiems lovą, – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

O dabar – einam spurgų su karštu šokoladu (jame, itin sodraus skonio, yra ir raudonojo vyno). Nes didesnis blogis už cukraus madų besivaikančiuosius yra tie, kurie to cukraus prisivalgo paslapčia. Mes darykim tai atvirai – juk kam slėptis, kai taip norisi dalintis :)

R E C E P T A S

CHURROS IR KARŠTAS ŠOKOLADAS

Churros

250 ml vandens
75 g sviesto
140 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
3 kiaušiniai
aliejaus spurgoms virti
apibarstyti:
3 šaukštai cukraus
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio vanilinio cukraus

Šokoladas

60 g pieniško šokolado
120 g juodojo šokolado
2 šaukšteliai cukraus
1 1/2 šaukštelio kukurūzų miltų
400 ml pieno
50 ml raudonojo vyno
po žiupsnį kardamono, aitriųjų paprikų

Į prikaistuvį supilk vandenį ir sudėk sviestą. Ant vidutinės ugnies kaitink, kol sviestas ištirps, o vandens paviršiuje ims kilti burbuliukai. Nukelk nuo ugnies ir šluotele įmaišyk miltus su druska. Dėk prikaistuvį atgal ant ugnies ir šaukštu maišyk tešlą 3 minutes.
Nukelk nuo ugnies ir palik kelias minutes atvėsti. Po vieną įmušk ir elektriniu plaktuvu įsuk kiaušinius. Iš viso tešlą maišyk apie 5 minutes. Į konditerinį švirkštą sukrėsk tešlą, pritvirtink žvaigždutės formos antgalį.
Puode įkaitink aliejų. Išspausk maždaug 10 cm ilgio tešlos gabalėlius, perteklių nupjauk peiliu. Virk po 1 minutę iš abiejų pusių. Išvirtas spurgas sudėk ant popierinių rankšluosčių ir apibarstyk kvapniu cukrumi.
Skaniausios, kol dar traškios!

Šokoladus sudėk į maisto smulkintuvą ir sutrink. Suberk į prikaistuvį, sumaišyk su kukurūzų miltais, cukrumi, prieskoniais. Supilk pieną ir vyną. Kaitink ant vidutinės ugnies nuolat maišydamas šluotele, kol šokoladas
ims tirštėti. Supilk į termosą kelionei arba ragauk tuojau pat. Jei karštą šokoladą ragausi kelionėje, prieš pilstydamas į puodelius termosą pakratyk.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *