meduolinis sūrio tortas

Spanguolės, prieskoniai, meduolis, sūrio pyragas.

Visa tai man kvepia Kalėdomis. Sočiomis, saldžiomis, kai nėra čia ko jaudintis dėl papildomo gabalėlio torto. Todėl šis receptas – visiška kalėdinė palaima. Jame telpa visa tai, ką išvardijau aukščiau.

R E C E P T A S

Meduolinis sūrio tortas

10-12 gabalėlių

(visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, tortą pradėk ruošti iš vakaro)

meduoliui:

200 g miltų

2 šaukštai kakavos

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

1/2 šaukštelio sodos

1 šaukštas meduolinių prieskonių (naudojau savo mišinį iš cinamono, anyžių, gvazdikėlių, muskato ir imbiero)

1 kiaušinis

100 g cukraus

125 ml skysto medaus

60 g tirpinto sviesto

125 ml kefyro arba rūgpienio

sūrio pyragui:

200 g varškės masės pyragams

200 g rikotos

100 g maskarponės

250 ml riebios grietinėlės

150 g cukraus

1 šaukštas brendžio (ar jo esencijos)

3 šaukštai miltų

meduoliui sudrėkinti:

125 ml juodos užplikytos arbatos

1 šaukštelis cukraus

kremui:

250 ml riebios grietinėlės

150 g maskarponės

1 šaukštas cukraus pudros

1 šaukštelis vanilinio cukraus

+

maždaug stiklainiukas spanguolių uogienės

cinamono

Iškepk meduolį.

Įkaitink orkaitę iki 170 laipsnių. 24 cm skersmens kepimo formos dugną padenk kepimo popieriumi.

Visas sausas sudedamąsias dalis sumaišyk dubenyje.

Atskirame dubenyje plak kiaušinį su cukrumi, kol plakinio padidės trigubai. Supilk medų, atvėsintą tirpintą sviestą, kefyrą ar rūgpienį ir išplak. Suberk sausąjį mišinį, išmaišyk iki vientisos masės. Tešlą supilk į formą. Kepk 35-45 min., ar iškepė, patikrink mediniu smeigtuku. Palik atvėsti. Perpjauk į dvi dalis.

Iškepk sūrio pyragą.

Orkaitę įkaitink iki 150 laipsnių. 24 cm skersmens kepimo formos dugną padenk kepimo popieriumi, o pačią formą standžiai apsuk folija – pyragas bus kepamas vandens vonelėje.

Sūrio pyrago ingredientus išplak iki vientisos masės. Neperplak. Supilk į formą. Ją statyk į didesnę formą ir iki formos su pyragu vidurio pripilk verdančio vandens. Kepk 45-55 min., kol sustandės. Palik atvėsti, nakčiai dėk į šaldytuvą.

Surink tortą.

Paruoštą arbatą atvėsink.

Kremui visas sudedamąsias plak, kol sustandės. Atvėsink šaldytuve.

Atsargiai iš formos išimk sūrpyragį. Apversk ant delno ir nuplėšk kepimo popierių.

Vieną perpjautą meduolio pusę dėk į serviravimo lėkštę, sudrėkink arbata. Aptepk uogiene. Dėk sūrio pyragą, prispausk. Aptepk uogiene. Ant šio dėk kitą sudrėkintą meduolio pusę, prispausk.

Aptepk kremu. Pabarstyk cinamonu, gali atvėsinti šaldytuve.

Pagal Moje Wypieki.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *