sriuba: lapiniai kopūstai + rūkyta paprika

Pakalbėkim apie maistą iš kirvio.

Neabejoju, kad kiekvienas esat daugiau ar mažiau ištobulinęs šį kulinarijos būdą. Iš tiesų juk viskas taip paprasta: atveri šaldytuvą, patikrini spinteles, panaršai šaldymo kameroj, ir minčių varikliukas užsiveda. Šiek tiek daržovių, pomidorų padažo ir makaronų? Bus itališki pietūs. Kalafioras, skardinė avinžirnių, dosnus žiupsnis kario ir kalendros? Bus Indija. Sauja ryžių ir… dešrelė? Bus sauja ryžių ir dešrelė. O ką daryt su lapiniais kopūstais, arba tais, kuriuos anglakalbiai vadina tiesiog kale? Gerą savaitę nuo jų nusukdavau akis ir fantaziją, nes, na, lapai gražūs, bet ką su jais…

Kol vieną vėsų vakarą supratau, kad ir jiems turiu pasiūlymą.

Šaldiklyje rastas gabalėlis maltos vištienos, kelios bulvės, kubelis sultinio, vos vos grietinėlės, žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių ir – būtinai – maltų rūkytų paprikų uždegė žalią šviesą sriubai. Ir ji man žiauriai patiko. Toks visiškai no fuss patiekalas, bet jo norėjos ir antro dubenėlio, ir trečio. Grietinėlė sriuboj sutvarko visus reikalus, bet man atrodo, kad svarbiausi čia – lapiniai kopūstai ir rūkytos paprikos. Nuo pastarųjų esu visiškai priklausoma! Žinau, kad kai kas dėl to iš manęs juokiasi, bet nieko negaliu su savimi padaryti. Nebandėt jos? Rekomenduoju.

Ir skanių eksperimentų. Žinau, kad ir jūs galit :)

R E C E P T A S

Lapinių kopūstų sriuba

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

200 g maltos vištienos

1 svogūnas

2 česnakų skiltelės

žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių

1 šaukštelis aitriosios rūkytos paprikos

1,5 litro karšto vištienos sultinio

3 vidutinės bulvės

200 g lapinių kopūstų (kale)

100 ml grietinėlės

Puode įkaitink aliejų.

Sudėk maltą vištieną ir smulkindamas mediniu šaukštu pakepink, kol nebebus rožinė. Sudėk smulkintą svogūną, išspaustus česnakus, suberk prieskonius. Pakepink kelias minutes.

Supilk sultinį, sudėk kubeliais supjaustytas bulves. Virk, kol šios suminkštės.

Sudėk smulkintus kopūstus ir pavirk dar kelias minutes. Jie turi išlikti gaiviai žali, nepervirk.

Baigdamas virti, supilk grietinėlę, užvirk ir nukelk nuo ugnies.

Patiek karštą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *