trijų sūrių pyragas ir ŠOKOLADAS

Kartais įsiveliu į skanias avantiūras. Viena jų mane atsivijo dar nuo pernai rudens ir šį rudenį jau pasiekė knygynų lentynas. Mėgstat šokoladą? Tuomet šis įrašas – jums.

Tiems, kuriems diena be šokolado plytelės – sugadinta diena; tiems, kuriems ruduo lygu puodelis karšto šokolado; tiems, kurie aptirpusį triufelį laiko burnos kamputyje tol, kol jo nebelieka nė ženklo.

Šokoladas“ – knyga, prie kurios prisidėjau ir aš. Čia greta kitų šokoladinių stebuklų rasit ir 20 mano receptų: nuo baltojo šokolado triufelių su čiobreliais ar šokoladinio morengų deserto su vyšniomis iki kojas pakertančio šokoladinio riešutų pudingo ar tiramisu; nuo trijų sūrių pyrago ar nuostabiausio millefeuille su plikytu kremu iki šokoladinės moliūginės latės ar kakavos gėrimo su dribsniais. Kiekvienam pagal skonį ir šokoladiškumą.

Šokoladas man – tai visų pirma kojas pakertantis kvapas. Beprotiškai susukantis galvą, burtų ir stebuklo sinonimas. Karšto šokolado puodelis, kuriame nuskendęs žiupsnis rytietiškų prieskonių, burnoje tirpstantis triufelis, iki paskutinio šaukštelio išlaižytas šilkinis šokoladinis pudingas…

Ar norisi dalintis? Žinoma. Žemiau – vienas jų, šokoladinių burtų kupinas desertas.

Juodai skanių įkvėpimų!

R E C E P T A S

150 g juodojo šokolado

45 ml paruoštos tirpios kavos

50 g sausainių

25 g sviesto

80 ml riebios grietinėlės

150 g rikotos

150 g maskarponės

100 g natūralaus grietinėlės sūrio (pvz., Philadelphia)

100 g cukraus

Šokoladą ištirpink garų vonelėje, kavą atvėsink.

Sausainius susmulkink į trupinius, sviestą ištirpink ir sumaišyk su trupiniais.

Sukrėsk į 18 cm skersmens kepimo formą ir prispausk prie dugno.

Grietinėlę išplak iki standumo.

Rikotą, maskarponę, grietinėlės sūrį ir cukrų sukrėsk į dubenį ir elektriniu plakikliu plak, kol cukrus ištirps.

Įmaišyk kavą, šokoladą ir grietinėlę.

Sukrėsk į formą ir padėk į šaldytuvą nakčiai.

8 Comments

Add Yours
  1. 6
    Jurgita

    Aiste, kava čia labai dera su maskarpone ir šokoladu – visai taip, kaip geram tiramisu :)
    ji jaučiasi, bet neužgožia deserto. jei nemėgstat, patariu pilti jos perpus mažiau, šaukštą ar kelis, vien dėl charakterio.
    o plakite kelias minutes. tiesa, nepaminėjau, kad geriau, kai visi produktai kambario temperatūros, tada procesai vyks greičiau :)
    skanaus!

  2. 7
    Aiste

    Ar kava labai jauciasi? Nemėgstu kavos desertu.. ir kiek mažadaug laiko plakti visus surius su cukrumi? :)

  3. 8
    Asta

    O, Jurga! Noriu! Ir torto, ir knygos, ir šiaip šokolado! Kerinčios nuotraukos; pasikartosiu – tiesiog kvepiantys skanūs atvirukai :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *