braškių pyragas su maskarpone ir irisais

Šiam pyragui teprireiks iškepti trapų krepšelį.

Tada jį prikrauti maskarponės, braškių ir apšlakstyti tirpintais irisais. Kada paskutinįsyk jų ragavot? Tai va, apie tai ir kalbu.

Vietoj braškių tiks ir didelės, sultingos vyšnios. Daug daug vyšnių.

~ braškių pyragas su maskarpone ir irisais ~

pagrindui:

50 g ryžių miltų

150 g kvietinių miltų

1 šaukštas cukraus

100 g šalto sviesto

1 kiaušinis

įdarui:

500 g maskarponės sūrio

125 ml jogurto

2-4 šaukštai cukraus pudros

1/2 šaukštelo vanilės ekstrakto

500 g braškių

100 g irisų

90 ml pieno

Dubenyje sumaišyk miltus ir cukrų. Sudėk kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais trink su miltais, kol gausi trupinius. Kiaušinį suplak šakute ir supilk į dubenį. Išmaišyk ir užminkyk tešlą. Jei tešla nesukimba į kamuolį, įpilk šaukštą šalto vandens.

Tešlą suspausk į kamuolį, apsuk maistine plėvele ir  30 minučių padėk į šaldytuvą.

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Atvėsintą tešlą iškočiok tarp dviejų miltais pabarstytų kepimo popieriaus lapų ir įtiesk į 20 cm skersmens kepimo formą. Prispausk prie dugno ir kraštų. Suformuok krepšelį. Į jį įtiesk kepimo popieriaus ir iki viršaus pripilk džiovintų pupelių arba ryžių.

Įkaitintoje orkaitėje kepk 15 minučių. Tuomet popierių su pupelėmis arba ryžiais išimk ir kepk dar apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Ištrauk iš orkaitės ir palik visiškai atvėsti.

Maskarponę išsuk su jogurtu, cukraus pudra, vanile. Braškes nuplauk, nuskabyk lapelius, nusausink. Perpjauk perpus arba į keturias dalis. Tris ketvirtadalius braškių įmaišyk į įdarą.

Į prikaistuvį supilk pieną, sudėk irisus ir maišydamas ištirpink ant lėtos ugnies.

Įdarą sukrėsk į krepšelį, puošk likusiomis braškėmis, apšlakstyk tirpintais irisais. Atvėsink šaldytuve.

Skanaus!

Daugiau vasariškų receptų Duonos ir žaidimų žurnalo vasaros numery

Pasidalinkite:

3 Comments

Add Yours

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *