braškių tortas

Braskiu tortas

Braskiu tortasKai oras ima kvepėti vasara, o lysvėse ir turgavietėse pamažėle atsiranda braškių, mes gaminame burnoje tirpstantį tortą. Didelį, gaivų, saldų ir labai braškinį. Tokį, kurio nereikia kepti.

Atsirenkam pačias saldžiausias ir gražiausias uogas. Nuraškom kotelius ir suguldom į dubenį ant sutrupintų sausainių. Užpilam saldžia, vaniline grietine. Ir pamirštam šaldytuve bent kelioms valandoms.

Tai maža ir gardi šeimos tradicija, laukiama kasmet – paprasta, subtili, ir visuomet dvelkianti namais, sodu, kvapniais vakarais, kai nužydi ievos, baigia snigti obelų žiedlapiais ir pradeda skleistis liepos.

~ braškių tortas ~

200 g šviežių braškių

5-7 sausainiai

2 šaukštai želatinos

6 šaukštai pieno

400 ml grietinės

200 g cukraus

šaukštas vanilinio cukraus

Braškes nuplauk ir nusausink. Sausainius sulaužyk.

Želatiną suberk į dubenėlį, užpilk pienu ir palik brinkti. Tada ištirpink karšto vandens vonelėje ir palik šiek tiek atvėsti.

Giliame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purumo išsuk grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilk tirpintą želatiną ir gerai išmaišyk.

Sulaužytus sausainisu suberk į gilų stiklinį dubenį. Ant jų sudėk braškes ir užpilk paruošta saldžia grietine – indą pajudink tarp delnų, kad skystis tolygiau pasiskirstytų ir nubėgtų iki sausainių.

Braškių tortą šaldytuve palik stingti bent 4 valandas ar, geriausia, per naktį.

Patiek šaltą.

Skanaus!

Receptas ir foto publikuoti knygoje Gyventi skanu.

Recipe in English

~ no-bake strawberry cake ~
200 g fresh strawberries
5-7 digestive biscuits
2 tablespoons powdered gelatin
6 tablespoons milk
400 ml sour cream
200 g sugar
1 tablespoon vanilla sugar
Wash and dry the strawberries. Crush the biscuits.
Pour the milk over powdered gelatin and leave to soak for a few
minutes. Stand the bowl in a heatproof bowl of hot water
and stir until the gelatine dissolves and leave to cool
slightly.
Whisk the sour cream with sugar and vanilla sugar. Pour in the
gelatin and mix well.
Lay the bottom of the large glass bowl with crushed biscuits.
Add the strawberries and pour over the sweet sour cream.
Refrigerate overnight.
Serve cold.

Enjoy!