vištienos salotos su ridikėliais ir apelsinais

vistienos-salotos-su-ridikeliais-ir-apelsinais-41

Gaivios, sočios ir pavasariškos.

Visai paprastos, pagamintos tarsi iš nieko: apelsinų ir kepto viščiuko truputį jau turėjau, beliko nužingsniuot ridikėlių, salotų lapų ir šviežios duonos kepalo – tokie štai mūsų savaitgalių pietūs. Neįpareigojantys. Neskubūs. Iš savaitės trupinių ir šio bei to ekstra :)

Smagiai čia susigroja švelniai aštrūs ridikėliai ir saldus, sultingas apelsinas – du pakankamai ryškūs skoniai. Užpilo gaivią rūgštelę derinau su trupučiu medaus – man patiko.

Vistienos salotos su ridikeliais ir apelsinais~ vištienos salotos su ridikėliais ir apelsinais ~

pavalgys du žmogučiai

300 g kepto viščiuko gabalėlių

1 didelis, saldus ir sultingas apelsinas

10-15 ridikėlių

įvairių salotų lapų (apie 200 g)

užpilui:

1 mažas apelsinas

truputis citrinos sulčių

maždaug 1/2 šaukštelio skysto medaus

kokybiško alyvuogių aliejaus

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

Viščiuką (visai tiktų ir virta vištienos filė) supjaustyk nedideliais kąsneliais.

Salotas nuplauk ir nusausink.

Ridikėlius suraikyk, didįjį apelsiną nulupk, taip pat ir skilteles – stenkis neapsitaškyt sultimis :)

Ąsotėlyje sumaišyk išspaustas mažojo apelsino ir citrinos sultis, pagal skonį įpilk medaus ir alyvuogių aliejaus – man patinka, kai pastarieji lengvai jaučias, o užpilas būna vos vos saldus.

Į gilius dubenis sudėk salotų lapus, apelsino skilteles, pjaustytus ridikėlius, vištieną, pagardink druska, pipirais, atsargiai išmaišyk dviem šaukštais, užpilk užpilu ir nedelsdamas patiek su šviežia duona.

Skanaus!

Recipe in English

~ chicken, radish and orange salad ~
makes 2 portions
300 g chicken meat from a leftover roast chicken
1 large, juicy and sweet orange
10-15 radishes
mix of salad leaves (200 g)
dressing:
1 small orange (juice only)
some lemon juice and honey
extra virgin olive oil
salt
freshly ground black pepper

Cut the chicken into bite-size pieces.
Wash and dry the salad leaves.

Cut the radishes into thin slices. Peel the bigger orange,
divide into slices and gently peel them aswell - try to keep
the juices!

Whisk together the juices of the small orange, lemon, honey
and a good glug of olive oil.

In a large bowl, add the salad
leaves chicken, orange, radishes, add salt, freshly ground
black pepper and mix gently.

Divide salad into 2 deep plates, pour over the dressing and
serve immediately with some freshly baked bread.

Enjoy!