karštas belgiškas šokoladas ir kelios tiesos

karstas sokoladasPaprasčiausi dalykai yra mieliausi, o netikėti – smagiausi. Tarkime, vieną vakarą rasti komentarą (net kelis!) apie įvertinimą Stylish blogger awards už tinklaraščio stilių. Man? Kaip miela!

Todėl visų pirma – ačiū Ugnei, Astai, JovitaiRenatai ir Žaliai varnai už gerą žodį :) Smagu, kad esu skaitoma ir (į)vertinama :)

Štai tos 7 tiesos apie mane, surašytos juodu ant balto. Jei pasirodytų maža – spustelėk čia dar penkiasdešimt aštuonių :)

1. Užaugusi norėjau būti pianistė, dizainerė arba vertėja.

2. Visada norėjau pagyventi užsienyje. Todėl mečiau darbą, įsipareigojimus ir patogų gyvenimą Lietuvoje ir išvažiavau įkvėpimo ieškoti į Raudonų autobusų miestą.

3. Šiuo metu mane papirkti galima baklava iš turkų krautuvės ir humusu iš ten pat.

4. Kažkada buvau įsimylėjusi Naktines Personas. Neseniai radau visą iškarpų rinkinį, kas norit?

5. Kada nors norėčiau gyventi mažame dvarelyje lietuviško kaimo pakrašty. Auginti bazilikus, pomidorus ir česnakus, kepti pyragus ir gal net gaminti sūrius!

6. Mėgstu spalvas. Mano gyvenimas nėra vien juodai baltas – būtų taip niūru!

7. Esu mažakalbė. Santūri. Tol, kol neprisijaukinu aplinkos arba kol aplinka neprisijaukina manęs :)

Mėgstamiausius tinklaraščius jau sudėliojau ankstesniame įraše, todėl nusižengsiu antrai apdovanojimų taisyklei – dar sykį iš jų išrinkti pačius pačiausius būtų žymiai sunkiau, nebesikartosiu. Jūs visi nuostabūs, maži žmogučiai, sėdintys anapus kompiuterio ekrano ir besidalinantys mintimis, nuotraukomis ir nuotaikomis.

Geriau pasiūlysiu karšto šokolado. Paprasto, be ypatingų patobulinimų, levandų ir kitų papildomų priedų. Pagaminto tik iš pieno, šokolado ir žiupsnelio cinamono. David Lebovitz sako, kad tokio, su didele kepure plaktos grietinėlės ir šokolado drožlėmis, gali gauti Wittamer, vienoje geriausių šokolado krautuvėlių Briuselyje.

Labai šokoladiška, labai kvapnu ir klaikiai jauku. Kol dar žiema už lango ir kalendoriuje.

~~~

karstas sokoladas~ le chocolat chaud ~

2-4 porcijoms:

500 ml riebesnio pieno (bent 2,5 proc.)

150 g kokybiško (belgiško, jei turi galimybę) juodojo šokolado

6o g kokybiško pieniško šokolado

1/2 šaukštelio malto cinamono

Trečdalį pieno supilk į puodą, sudėk sulaužytas šokolado plyteles ir šildyk maišydamas ant vidutinės ugnies, kol šokoladas ištirps.

Supilk likusį pieną, suberk maltą cinamoną ir dar kelias minutes pašildyk.

Šluotele arba plaktuvu sumaišyk iki glotnumo.

Patiek beveik karštą su kauburėliu lengvai saldintos plaktos grietinėlės, užbarstęs kakavos miltelių arba papuošęs šokolado drožlėmis.

Ir pamiršk kalorijas :)

Skanaus!

~~~

Recipe in English

~ le chocolat chaud ~
serves 2-4 
500 ml whole milk
150 g dark chocolate, finely chopped
60 g milk chocolate, finely chopped
                    1/2 teaspoon ground cinnamon

Warm about one-third of the whole milk with the chopped chocolates, stirring until the chocolate is melted.
Whisk in the remaining milk, heating until the mixture is warmed through. Add the cinnamon.
Use a hand-blender or a whisk and mix the hot chocolate until it’s completely smooth.
Serve very warm with a poof of whipped cream and chocolate curls.

~~~

Enjoy!

Pagal David Lebovitz

Anksčiau/Earlier:
Karštas baltasis šokoladas/Hot white chocolate