tortelli di zucca

~ tortelli di zucca ~

tešla:

400 g miltų

4 kiaušiniai

nubrauktas šaukštelis druskos

šaukštas alyvuogių aliejaus

įdaras:

maždaug 1 kg moliūgo

50 g smulkiai tarkuoto Parmigiano-Reggiano (Džiugo)

1 kiaušinis (nenaudojau)

žiupsnelis malto muskato

džiupsnelis džiovintų garstyčių

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

maltų džiūvėsėlių, jei įdaras būtų per skystas

alyvuogių aliejaus

~~~

~~~

1. Moliūgą nulupk, išimk sėklas ir supjaustyk skiltelėmis. Sudėk į kepimo indą, užpilk alyvuogių aliejaus, uždenk folija ir pašauk į orkaitę valandai.

2. Paruošk tešlą: miltus išsijok į dubenį, viduryje padaryk duobutę ir įmušk kiaušinius, suberk druską, supilk alyvuogių aliejų. Kiaušinius šakute plak kelias minutes, tuomet rankomis išminkyk tešlą.

~~~


~~~

3. Po valandos moliūgus sutrink maišykle. Gautą tyrę sumaišyk su tarkuotu sūriu, įberk druskos, pipirų, muskato ir garstyčių miltelių (jei naudoji, įmušk kiaušinį). Jeigu tešla atrodytų per skysta, įberk maltų džiūvėsėlių.

4. Tešlą plonai iškočiok, supjaustyk kvadratėliais, dėk po šaukštą įdaro, sulenk įžambiai – gausi trikampį, kraštus gerai suspausk. Trikampius sulenk apvaliai (aš susimaišiau truputį – sulenkiau viršuj visus tris kampus :)

5. Užvirk vandenį, sudėk virtinukus ir pavirk maždaug 10 min.

6. Aš valgiau paprasčiausiai išlydžiusi šaukštą sviesto.

7. Likutį (nevirtus) labai patogu saugoti šaldymo kameroje :)

~~~

~~~

Skanaus!

Rėmiausi Hans Joachim Döbbelin. Pasaulio virtuvė. Italų valgiai ir interneto šaltiniais

Pasidalinkite:

18 Comments

Add Yours
  1. 4
    duonosirzaidimu

    Taip pat vertinga idėja, dėkui :)
    Kol kas moliūgus „užkonservavom“ rūsy, kol prikaupsiu receptų, kad prapjauto netektų veltui pradangint konteinery kokiam :)

  2. 7
    Rūta

    Na aš irgi esu dariusi tokius virtinukus, tikrai reikalauja daug darbo, todėl dabar moliūgų derliaus sunaudojimui labiau mėgstu daryti leistinuskus: sutrini iškeptą moliūgą, pridedi tarkuoto parmezano, druskos, kiaušinį, miltų, malto muskato riešuto, pipiriukų, turi gautis tokia už grietinę tirštesnė tešla, tada šaukšteliu pakabini, kitu nubrauki tiesiai į verdantį vandenį, išvirusius dar sumetį į skardą, aplieji sviestu su prieskoniukais, apibarstai sūriu (šitoj fazėj galima visą skardą pasidėti į šaldytuvą kitam kartui), pakepi ir niam niam… Sunkiau aprašyti nei padaryti, nes nereikia kočioti

  3. 8
    Anketa

    Sveiki,

    Moksliniam tyrimui reikalingi duomenys. Norėtume jog atsakytumėte į šią anketą (ypač šio tinklaraščio autorius): http://www.apklausa.lt/f/tinklarasciu-analize-lyties-aspektu-j4r2mwj
    Atsiprašome jog naudojame Jūsų komentarų skiltį anketos platinimui, tačiau taip ji lengviausia pasieks Jus, tinklaraščio autorių bei Jūsų skaitytojus. Bet kokiu atveju kaip nereikalingą komentarą, šį įrašą, Jūs visada galite ištrinti. Iš anksto dėkojame.

  4. 9
    siaip

    Man papasakojo toki greita deserta su moliugu (berods lryte buvo): supjaustom moliuga kaip toj nuotraukoj ant lenteles, skarda vos vos patepam sviestu, tada dedam moliugo griezinelius ir kepam kol suminksteja. Baigiant kepti pabarstom cukrumi ir cinamonu pagal skoni. Paprasta, lengva ir skanu. Bent jau man :-)

  5. 10
    Forelle

    Taip, laikom rūsy, vis patikrindami. Pas mus labai daug užauga, tai iškart tokių gigantų ir nesunaudosi, o laikosi tikrai ilgai ir gerai. Dar pastovėję, skayčiau net saldesni būna, bet gal čia nuo rūšies priklauso.

  6. 11
    duonosirzaidimu

    Varškės? Klausykit, irgi mintis :)
    Nežinau, kaip jums visoms ir atsidėkot :))
    Ai, žinau, pakviest virtinukųųų :))

  7. 12
    duonosirzaidimu

    Ūūū, lazanija su moliūgais :) Dar viena idėja į minčių kraitelę, dėkui :)

    Vilma :) Su pyragu sakai? Kokiu? :))

  8. 13
    duonosirzaidimu

    Taip, šalavijas dera, bet neturėjau anei šviežaus, anei džiovinto.
    Rimtai taip ilgai? Kaip gerai tada… Bet turbūt rūsy laikot?
    Puiki mintis dėl tyrės – turėsiu omeny, dėkui :)

  9. 15
    Vilma

    Myliu, dievinu, garbinu visokiausius virtinukus! O moliūgas įdare sukėlė toookią sumaištį mano sieloje (ir skrandyje)… Esu dariusi lazaniją su moliūgų ir špinatais – buvo fantastiška, todėl iš anksto ŽINAU, kad ir šie virtinukai yra tobuli.

    Jurgita, jei ateičiau su pyragu, pavaišintum tais likusiais šaldiklyje? ;)

  10. 16
    Forelle

    Aš vis ruošiuosi šiuos virtinukus išbandyti, bet reikia tiek daug laiko, kurio dabar nėra. Aš tik šalaviją čia panaudočiau, man jis su moliūgu labai dera.
    Du moliūgai dar gali ilgai stovėti, mes juos iki Velykų išlaikom. Bet jeigu jau prapjauni, tai kuo greičiau reikia sunaudoti. Dažniausiai jau paskiriu visą dieną tyrės darymui, kurią sukrečiu į vienkartinius indelius ir užšaldau. Puikiai tinka į košes, sriubas, blynus, vaflius, pyragus ir kur tik širdis geidžia :)

  11. 17
    duonosirzaidimu

    Iš tikrųjų dėjau, man rods, daugiau to Parmezano (bent jau iš akies), tarkavau negailėdama, čia originaliame recepte tiek jo siūlo :)

    Nebuvau šiandien apskritai nosies iškišusi, ryte planavau į miestą, bet, kol susiruošiau, kol ką, lietus pasipylė…

    Dėkui, Egle :)

  12. 18
    Egle

    Jei netyčia buvai iškišus nosį į Gedimino pr. šiandien, ir tu turėjai nusistebėt gausiai moliūgais nukrautais stalais. Tieeeek daug ir toookie dideli.

    Moliūgas man išvis tokia ypatinga, rudeniška daržovė. Šaunų virtinukai. Tik pamačius pirmą nuotrauką, supratau, kad ten baisiai turėtų tikt parmezanas įdare. Ir žiū – ‘akurat’. Tik dėčiau dar daugiau :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *