tortelli di zucca

~ tortelli di zucca ~

tešla:

400 g miltų

4 kiaušiniai

nubrauktas šaukštelis druskos

šaukštas alyvuogių aliejaus

įdaras:

maždaug 1 kg moliūgo

50 g smulkiai tarkuoto Parmigiano-Reggiano (Džiugo)

1 kiaušinis (nenaudojau)

žiupsnelis malto muskato

džiupsnelis džiovintų garstyčių

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

maltų džiūvėsėlių, jei įdaras būtų per skystas

alyvuogių aliejaus

~~~

~~~

1. Moliūgą nulupk, išimk sėklas ir supjaustyk skiltelėmis. Sudėk į kepimo indą, užpilk alyvuogių aliejaus, uždenk folija ir pašauk į orkaitę valandai.

2. Paruošk tešlą: miltus išsijok į dubenį, viduryje padaryk duobutę ir įmušk kiaušinius, suberk druską, supilk alyvuogių aliejų. Kiaušinius šakute plak kelias minutes, tuomet rankomis išminkyk tešlą.

~~~


~~~

3. Po valandos moliūgus sutrink maišykle. Gautą tyrę sumaišyk su tarkuotu sūriu, įberk druskos, pipirų, muskato ir garstyčių miltelių (jei naudoji, įmušk kiaušinį). Jeigu tešla atrodytų per skysta, įberk maltų džiūvėsėlių.

4. Tešlą plonai iškočiok, supjaustyk kvadratėliais, dėk po šaukštą įdaro, sulenk įžambiai – gausi trikampį, kraštus gerai suspausk. Trikampius sulenk apvaliai (aš susimaišiau truputį – sulenkiau viršuj visus tris kampus :)

5. Užvirk vandenį, sudėk virtinukus ir pavirk maždaug 10 min.

6. Aš valgiau paprasčiausiai išlydžiusi šaukštą sviesto.

7. Likutį (nevirtus) labai patogu saugoti šaldymo kameroje :)

~~~

~~~

Skanaus!

Rėmiausi Hans Joachim Döbbelin. Pasaulio virtuvė. Italų valgiai ir interneto šaltiniais