apverstas slyvų pyragas
Vienas paprasčiausių slyvų pyragų. Tik su stebuklo nuojauta, nes niekada nežinai, kokį išversi į lėkštę: kad ir kaip kruopščiai dėliotum vaisių skilteles ant formos dugno, kepdama tešla pati nusprendžia, kokį raštą sukurti.
Skanus visoks, skaniausias – šiltas, su vaniliniais ledais.
R E C E P T A S
Slyvų pyragas
12 gabalėlių / per 1 val.
50 g rudojo cukraus
60 g sviesto
10 slyvų
tešlai:
2 didelių kiaušinių
150 g cukraus
125 ml natūralaus jogurto
125 ml aliejaus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1,5 stiklinės speltų miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1/2 šaukštelio malto kardamono
1. Į prikaistuvį sudėk sviestą ir cukrų. Pakaitink, kol ištirps, ir nukaisk.
2. Slyvas supjaustyk skiltelėmis.
3. 20 cm. kepimo formos dugną padek kepimo popieriumi. Supilk karamelę, išdėliok slyvas.
4. Kiaušinius išplak su cukrumi. Įplak jogurtą su aliejumi ir vanile.
5. Miltus sumaišyk su kepimo milteliais ir kardamonu.
6. Sužerk į plakinį ir kruopščiai įmaišyk.
7. Tešlą supilk ant slyvų.
8. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepk apie 45 min.
9. Palik atvėsti formoje 15 min., ant jos uždėk lėkštę ir pyragą išversk.