kepyklėlė

rabarbarų galetė su migdolų įdaru (frangipane)

Nors šįryt buvo -2, o nuo vėjo reikia įsisupti į žieminius paltus ir nepamiršti šaliko su pirštinėm (kurie normalių žmonių jau seniai buvo suslėpti spintose ‘iki kito sezono’), gegužė yra stebuklinga. Gamta sproginėja, dirbti nesinori, tik sėdėt po žydinčiais medžiais ir kvėpuoti. Net maisto gaminti nesinori, todėl sukamės su tais pačiais laiko patikrintais patiekalais, prie kurių derinam vis daugiau daržovių.

Bet štai pyragui įkvėpimas kilo. Nes gegužė, nes pagaliau rabarbarai!

Ar gali būti skanesnių pyragų už šią galetę? Gali. Tik jei to paties būtumėt paklausę mūsų šį savaitgalį, visi iki vieno būtume kritę ant žemės, kad tikrai ne. Gal kad ji buvo ką tik iš orkaitės, gal kalti ant galetės gabalėlių ištirpę ledai (ar bereik sakyti, kaip puikiai derantys su rūgštokais rabarbarais?!), o gal frangipane, kurios sunku nesuvalgyti dar prieš paskleidžiant ant pyrago? Greičiausiai viskas viename, todėl štai – jūsų šio mėnesio must bake pyragas. Rabarbarų sezonas trumpas :)

R E C E P T A S

Migdolinė rabarbarų galetė

10 gabalėlių / per 1 val.

260 g miltų

2 šaukštai cukraus

130 g šalto sviesto

4-5 šaukštai šalto vandens

1 kiaušinis

migdolų įdarui:

70 g sviesto

120 g maltų migdolų (šįkart tingėjau juos nuplikyti ir nulupti, visiškai nėr būtina)

2 šaukštai cukraus

1 šaukštelis vanilinio cukraus

rabarbarų stiebų

plius:

migdolų plokštelių

ledų patiekti

1. Dubenyje sumaišyk miltus ir cukrų.

2. Sudėk kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais su miltais trink, kol gausi trupinius.

3. Supilk vandenį ir užminkyk tešlą. Suspausk ją į rutulį, įsuk į maistinę plėvelę ir 30 min. atvėsink šaldytuve.

4. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą padenk kepimo popieriumi.

5. Sviestą ištirpink ir sumaišyk su maltais migdolais bei cukrumi. Rabarbarus supjaustyk gabalėliais.

6. Tešlą iškočiok, aptepk migdolų įdaru.

7. Išdėliok rabarbarų gabalėlius, užlankstyk tešlos kraštelius. Juos patepk kiaušinio plakiniu ir pabarstyk migdolais.

8. Pačius rabarbarus pabarstyk žiupsneliu cukraus.

10. Kepk apie 40 min. Patiek su ledais.

Pasidalinkite:

Leave a Reply