trinta vištienos sriuba + petražolių sviestas
Greita sriuba labai šaltai dienai.
Be egzotiškų ingredientų – bemaž iš to, ko yra šaldytuve.
Sušildo, pasotina, o jei pasikepinsit šviesios duonos skrebučių ir pasibarstysit sūriu, bus ne mažiau gardu už duonos riekeles su petražolių sviestu.
Jeigu gaminat įkvėpti Duonos ir žaidimų receptų, pasidalinkit instagrame pažymėję @duonos.ir.zaidimu arba #duonosirzaidimu – smagu rasti atsiliepimų :)
R E C E P T A S
TRINTA VIŠTIENOS SRIUBA
6-8 porcijos / per 40 min.
sriubai:
aliejaus kepti
1 didelio svogūno
1 poro
ryšelio petražolių (sviestui prireiks lapelių, sriubai – kotelių)
100 ml baltojo vyno
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
2 lauro lapų
1,2 litro vištienos sultinio
500 g vištų krūtinėlių
200 ml grietinėlės
petražolių sviestui:
petražolių (lapelių)
50 g sviesto
1 mažos česnako skiltelės
druskos ir pipirų
1. Įkaitintame aliejuje 8 min. pakepink smulkintus svogūną, porą ir petražolių kotelius.
2. Supilk vyną ir pakaitink 3 min., kol šiek tiek nugaruos.
3. Supilk sultinį, sužerk čiobrelius, laurus. Sudėk pasmulkintą vištieną ir virk 30 min.
4. Lauro lapus išimk, sriubą sutrink. Supilk grietinėlę ir dar kartelį pašildyk.
5. Petražolių sviestui visus ingredientus sutrink blenderiu. Tepk ant čiabatos riekelių ir patiek su sriuba.
Skanaus!