be miltų

labai šokoladinis pyragas

Man regis, namuose turime naująjį šokoladinį favoritą.

Visada pirma dailiai iškylantis orkaitės tropikuose, bemaž perlipantis kepimo formos kraštelius, jei tik tinkamai išplaki baltymus, o tada sukrentantis lyg ugnikalnio krateris.

Labai sodrus ir kvapnus, viliojantis uoslę ir namiškius iš pakampių.

10/10, sakė.

Dabar jūsų eilė išbandyt ir papasakot.

R E C E P T A S

LABAI ŠOKOLADINIS PYRAGAS

8 porcijos / per 1 val.

250 g juodojo šokolado (geriausia 70 proc.)

125 g sviesto

6 kiaušiniai

170 g cukraus

2 šaukštai konjako arba grietinėlės likerio

1 apelsino (nuplikyto) smulkiai tarkuota žievelė

1. Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių.

2. 20 cm skersmens kepimo formos nusegamais kraštais dugną padenk kepimo popieriumi.

3. Šokoladą sulaužyk į nedidelį puodą ir ištirpink ant labai mažos ugnies. Sudėk sviestą ir maišyk tol, kol ištirps ir jis.

4. 2 kiaušinius ir 4 trynius suplak su 70 g cukraus, supilk tirpintą šokoladą, konjaką ar likerį, suberk smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę.

5. Kitame dubenyje 4 kiaušinių baltymus plak tol, kol suputos, suberk likusį cukrų ir toliau plak iki standžių putų.

6. Išplaktus kiaušinių baltymus po truputį atsargiai įmaišyk į šokolado masę, šią supilk į paruoštą formą ir kepk 35-45 min. arba tol, kol pyragas dailiai iškils, vidurys tarsi krateris įtrūks ir pajudinus nebebanguos.

7. Visiškai atvėsink. Bent jau man toks skaniausias.

Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply