labai šokoladinis pyragas
Man regis, namuose turime naująjį šokoladinį favoritą.
Visada pirma dailiai iškylantis orkaitės tropikuose, bemaž perlipantis kepimo formos kraštelius, jei tik tinkamai išplaki baltymus, o tada sukrentantis lyg ugnikalnio krateris.
Labai sodrus ir kvapnus, viliojantis uoslę ir namiškius iš pakampių.
10/10, sakė.
Dabar jūsų eilė išbandyt ir papasakot.
R E C E P T A S
LABAI ŠOKOLADINIS PYRAGAS
8 porcijos / per 1 val.
250 g juodojo šokolado (geriausia 70 proc.)
125 g sviesto
6 kiaušiniai
170 g cukraus
2 šaukštai konjako arba grietinėlės likerio
1 apelsino (nuplikyto) smulkiai tarkuota žievelė
1. Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių.
2. 20 cm skersmens kepimo formos nusegamais kraštais dugną padenk kepimo popieriumi.
3. Šokoladą sulaužyk į nedidelį puodą ir ištirpink ant labai mažos ugnies. Sudėk sviestą ir maišyk tol, kol ištirps ir jis.
4. 2 kiaušinius ir 4 trynius suplak su 70 g cukraus, supilk tirpintą šokoladą, konjaką ar likerį, suberk smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę.
5. Kitame dubenyje 4 kiaušinių baltymus plak tol, kol suputos, suberk likusį cukrų ir toliau plak iki standžių putų.
6. Išplaktus kiaušinių baltymus po truputį atsargiai įmaišyk į šokolado masę, šią supilk į paruoštą formą ir kepk 35-45 min. arba tol, kol pyragas dailiai iškils, vidurys tarsi krateris įtrūks ir pajudinus nebebanguos.
7. Visiškai atvėsink. Bent jau man toks skaniausias.
Dar daugiau įkvepiančių maisto istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: