kepyklėlė

blynai su persikais

Vienam filme nuklausiau frazę: „Neprivalau kartoti, kad tave myliu. Aš tau kepu blynus!”

Blynai – lyg meilės išraiška. Kodėl gi ne? Mūsų namuose ta meilė dažniausiai skleidžiasi savaitgaliais: ilgesni rytai, tingulys, paskendęs cukraus ir cinamono debesy, kuria papildomas sąlygas gražiam jausmui.

Man patinka stebėti, kaip blynai po vieną dingsta iš lėkštės. Nespėji kepti!

Aš taip dariau vaikystėj, gyvenimo ratui apsisukus, taip elgiasi mano vaikai.

O šie blynai labai skanūs. Purūs, su persikais. Tokie blynai-bandelės. Priešingai nei klafutį, juos būtina valgyt šiltus.

Be uogienės, nes persikai čia už ją.

Gražaus savaitgalio ir skanių pusryčių :)

RECEPTAS

2 kiaušiniai

1/2 šaukštelio druskos

2 šaukštai cukraus

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

6 šaukštai miltų

50-80 ml pieno

persikų

1. Kiaušinių trynius atskirk nuo baltymų. Šiuos išplak iki standumo.

2. Trynius plak su cukrumi, kol pabals.

3. Miltus sumaišyk su kepimo milteliais.

4. Suberk į trynius, supilk pieną, išmaišyk. Pieno reiks tiek, kad tešla būtų tirštoka, bet šaukštas neturi stovėti :)

5. Įmaišyk baltymus.

6. Kepk blynus (man patinka tai daryt keptuvėj nesvylančiu dugnu, tada reikia naudoti mažiau aliejaus), į vidurį dėk po persiko skiltelę.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply