braškių ledų ir vaflių desertas
Keptų braškių ledų, turėčiau pridurti. Tokios jos ledams suteikia dar daugiau TO skonio, dėl kurio braškių ledus ir mėgstame.
Visiškai paprasti, neprireiks ledų aparato ar ledus kelis kartus permaišyti, nes nesiformuoja ledų kristalai.
Su kondensuotu pienu – žinau žmonių, kurie už šį receptą balsuotų iškart :)
Labai skanūs, ir vafliukuose, ir patiekti su vafliais. Tokie man dar labiau – toks kojas pakertantis vasaros desertas.
RECEPTAS
BRAŠKIŲ LEDŲ IR VAFLIŲ DESERTAS
2 litrai
Gaminti 1 val. + laikas šaldyti
1 kg braškių,
1 šaukštas cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus su vanilės grūdeliais,
385 g kondensuoto pieno,
500 ml plakamosios grietinėlės,
vaflių ledams patiekti.
1. Įkaitink orkaitę iki 160 laipsnių.
2. Braškes sudėk į kepimo indą, užpilk cukrumi. Kepk 45 min., kol braškės sukris ir išskirs sultis. Toliau kepk dar 15–20 min., kol sultys kiek sutirštės. Sutrink maisto smulkintuvu, įmaišyk vanilinį cukrų ir palik atvėsti.
3. Braškių tyrei atvėsus, įplak sutirštintą pieną. Atskirame dubenyje iki standumo suplak grietinėlę ir įmaišyk į braškių masę.
4. Ją sukrėsk į šaldyti tinkamą indą, viršų uždenk maistine plėvele ir palik šaldymo kameroje 12 val.
5. Prieš ragaudamas, indą su ledais palaikyk 30 min. kambario temperatūroje. Patiek su vafliais.
RECEPTAS PUBLIKUOTAS ŽURNALE LAIMĖ
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: